”Dagens dubbel” för IBK Dalen

IBK Dalen slog på stora trumman och körde ett samarrangemang för dagens båda matcher.

Det draget blev minst sagt ett genidrag.

Båda lagen vann och alla som har med föreningen att göra lär må lite extra gott ikväll (vilket redan har bevisats på diverse sociala medier).

Damerna, som av någon anledning alltid spelar bra mot Rönnby, gjorde så även denna gång. Gästerna som vann SM-guld så sent som 2010 fick se sig besegrade med 5-3.

– Vi var starka idag. De gör två mål som var på vårt slarv och i övrigt så tycker jag att vi är tyngre än dem, säger lagkapten Linn Lundström efter den mycket viktiga 5-3-segern.

Glädjande för Natalie McNeil att få göra 1+1 i en så här viktig match!
Dessutom var det ett GWG hon gjorde (game winning goal).
Mig veterligen var det den rivige forwardens första poäng för säsongen, så lättnaden bör ha varit total då bollen gick in. Hon kan bli en joker för Dalen i slutspelet.

För slutspel lär det bli i och med den här blytunga segern. Nu gäller det att titta uppåt igen mot den där fjärdeplatsen.

***

Herrarna tog sedan vid på bästa möjliga sätt. Detta trots att man långt ifrån hade sina bästa möjliga förutsättningar.

Ingen Ketil Kronberg. Ingen Johan Eriksson. Ingen Filip Stenmark.
Tre av de absoluta nyckelspelarna saknades. Den absolut absolutaste nyckelspelaren (vet att man inte kan säga så) Ketil saknades inte minst.
Ändå vann IBK Dalen mot Helsingborg och det var dessutom femte raka segern i SSL.

Nu är laget trea. TREA!!! i tabellen.

Vissa experter tippade att laget skulle ligga i botten inför säsongen. Oj, vad fel de fick.

Man höll dock på att slarva bort det. Vid ställningen 4-1 såg det hur stabilt och bra ut som helst men gästerna åt sig ikapp till 6-4. Då klev Christian Hjort och Milan Tomasik fram. Två av lagets bästa skyttar.

Tomasik var för övrigt en av planens bästa spelare och han har verkligen vuxit in i SSL-kostymen efter en minst sagt ljummen debutsäsong. Ifjol såg han ut som en medelmåtta som saknade självförtroende. I år sprudlar det stundtals om tjecken.

För att inte tala om Andreas Berglund. Där har vi en till kille som har växt in i SSL-kostymen med råge. Riktigt kul att lokala pojkar som han och brorsan, fostrade i organisationen, kan vara med och bidra i A-laget.

Sammanfattningsvis var det här en så lyckad dag det bara kan bli för IBK Dalen.
Nu väntar en spännande fortsättning på de båda lagens fortsatta äventyr.

***

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *