Helgsummering (H2)

Då var det dags att djupdyka i denna härliga serie igen.

I fredags tjuvstartade helgen med match mellan Vindeln och Obbola. En match som hemmalaget, alltså Vindeln, vann med komfortabla 8-4.

Detta trots att Pontus Edholm och William Henriksson gav skärgårdsgänget en smakstart på matchen med tidiga mål.

Vindeln åt sig ikapp och gick förbi men matchen fick lite ny nerv när Sunday League-förvärvet Anton Sigvardsson reducerade till 5-4 för Obbola i början på tredje. Där stannade dock gästernas målskytte och hemmalaget ryckte ifrån.

Jonny Granström och Lars Vilhelmsson, två riktiga VIF-klassiker, gjorde två mål var. Poängmaskinen Erik Byström gjorde 1+3. Han borde kanske testa vingarna i någon division-I-klubb nästa år kan man tycka.

***

Sandåkernkamraterna såg till att förstöra den lilla spänning som fanns kvar i kampen om seriesegern. Detta genom att besegra Gamla Stan i Eddahallen med uddamålet – 7-6 skrevs siffrorna till. En minst sagt meriterande seger.

Sandåkernkamraterna började klart mest men tappade sedan matchen i början på tredje när man inte riktigt var på tårna. Då klev Gamla Stan upp i ledningen. Men som så många gånger förr bytte en Gamla Stan-match skepnad och den här gången blev det till det negativa för gänget från Skellefteå. Gästerna snodde med sig alla poäng och nu får Gamla Stan sikta in sig på att hålla ifrån för IBK Umeå Norr.

Mikael Thunberg blev stor matchvinnare för Sandåkernkamraterna då han både kvitterade till 5-5 och gjorde 6-5 kort därefter. Mattias Grahn och Fredrik Lundmark var också starkt bidragande till segern med två mål var.

Gamla Stan reducerade till 6-7 på tiden 19.28 i tredje perioden och därefter blev det rejält nervöst, men Grubbe-gänget lyckades alltså hålla ut.

Fabian Karlstén blev ensam tvåmålsskytt i Gamla Stan.

***

Samtidigt som Gamla Stan förlorade vann givetvis Gimonäs Umeå IF mot Umeå IK IBF. Kampen om Umeå slutade med siffrorna 8-3 till bloggkollegans gäng.

En kollega som för övrigt skötte sig hyfsat i matchen med tre poäng inspelade. ”Flinken”, som han i bästa fall kallas (ibland kallas han värre saker), har gjort en finfin säsong trots det något ringa motståndet och han lär bli en viktig kugge i GUIF i kvalet/eventuellt div-I-spel nästa år.

Petter Lundström ökade även på sin målskörd med två nya kassar.

UIK ledde faktiskt med 2-0 efter tidiga mål av Alexander Persson och Ted Karlsson men det blev ändå aldrig riktigt spännande.

***

Skellefteå IBS fortsatte sin fina trend genom att spela 7-7 mot Hörnefors. Ett HIF som numera får klara sig utan en av sina bästa spelare i Martin Bjuggstam – som debuterade för sin nya klubb Sandåkern mot Gävle. Intressant att ett lag med 14 raka förluster lyckas värva en spelare – men det är nog framförallt nästa säsong man har i åtanke kring den värvningen och i division I ska ”Bjuggen” som han kallas kunna bli en tillgång för Sandåkern om allt utvecklar sig väl.

Hörnefors fick lämna Skellefteå något snopna sedan man tappat en 4-6-ledning till 7-6. Samtidigt lyckades man kvittera i slutskedet genom Joakim Berggren (bara sju sekunder från slutet) så det var kanske med blandade känslor som man styrde skutan hem mot den gamle Serie-A-skytteliga-vinnarens hembygd.

Marcus Königsson blev ensam tvåmålsskytt för HIF.

I Skellefteå IBS gjorde David Lindström och Johan Lundstedt två kassar var.

***

Sist men inte minst har vi kvar att rapportera från matchen mellan IBK Umeå Norr och SPIF. En match som fick en något oväntad utgång enligt mitt tycke. Superior performance in floorball stod nämligen för en insats värd namnet då man besegrade IBK Umeå Norr (ett knepigt lagnamn för övrigt) med hela 9-4.
Därmed gav IBK Umeå Norr bort en god chans att haka på i kampen om andraplatsen.

Erik Öhman stack ut mest i SPIF med sina tre mål. Thomas Lindgren ska enligt uppgifter till bloggen ha stått för en iögonfallande insats även om han inte syntes så ofta som han brukar i protokollet.

Daniel Petterson, den gamle legenden (en av de yngsta SSL-debutanterna i historien), gjorde två mål för IBK Umeå Norr.

6 kommentarer

  1. Aldrig riktigt spännande i Guif-UIK??? Guif hade ingenting att komma med i 2 perioder och ca 4 min in i 3:e, sedan blev UIK trötta eftersom det har en tunn trupp på tio man.
    Var du ens där och kollade eller lyssnade du bara på din kollega som förmodligen överdrev en del?

    • Jag har lyssnat med en annan som såg matchen och inte min kollega. Såg den inte själv. Intressant att du ger en annan bild! Tyvärr måste vi ibland förlita oss på saker och ting vi hör från våra ”källor” på läktarplats då vi omöjligt kan se alla matcher.

    • Blev ju ”bara” 37-21 i skott och uppskattningsvis 60-40 i bollinnehav. Men en match är alltid i vad den är och bedömningen är därför enligt betraktarens åsikt.

  2. Såg hela matchen. Det stämmer att den aldrig var riktig spännande. Så på den punkten måste man ge bloggaren rätt till 100%. Första två perioderna var rena sömnpillret. Sedan när GUIF skruvade lite på temporatten så rasade UIK ihop. UIK är för dåliga och för ihåliga för div II. Ihåligheten finns både i trupp och lederastab.

    • Det är ju rätt komiskt att du som stod i publiken och såg matchen och tyckte att den var rena sömnpillret de två första perioderna. Att du inte anmälde ditt intresse att vara i ledarstaben och styra upp allt i UIK:s lag, som träningar, matchcoach och sköta alla värvningar tidigare i år då hade dom kanske legat före Gamla Stan och Guif i tabellen.

      Det är ju alltid lätt att klaga och hitta massa fel i laget när man står på sidan om. Men när man kommer till ”hetluften” brukar det inte hända så mycket, även från dom som är ”läktarcoacher”.

      Sen är det ju väldigt intressant att man hela tiden kan klaga på ledarstaben varje gång det är helgsummering av H2:an här på bloggen. Lederna kan ju inte trolla med det spelarmaterialet som finns i nu läget i UIK heller, då måste dom ledarstaben se till att ”skadan” blir så liten som möjligt. För det kommer ju en ny säsong igen i slutet av september, sen om det är spel i H2 eller H3 återstår ju att se, men ledarna har nog målet att större delen av dagens trupp ska vara kvar så man har någon grund att stå på och sen kunna komplettera med några tongivande spelare.

      Men ”Publik oxå” tycker du borde kunna ta kontakt med någon i staben i UIK så kan du ventilera det du tycker, vem vet du kanske får tränar jobbet nästa år. Ekholms kontrakt går ju ut om 4 matcher, då kan ju du bringa lite ordning i UIK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *