Iksu fortsätter ösa

Lagom till det stundande slutspelet tycks Iksu, helt enligt planerna, börja hitta formen. Mot Pixbo visade laget ingen pardon utan det hela slutade med kross. 11-4 är ett fantastiskt resultat.

Precis som i bortamatchen mot Pixbo var bloggfavoriten Julia Nordin, den lilla stora liraren, glödhet. Hon är kanske inte alltid den mest effektiva spelaren men när effektiviteten väl finns där slutar det oftast med att hon har fest. Det blir intressant att se hur länge det tar innan hon blir bofast i landslaget. Jag utgår ifrån att hon blir det någon gång i karriären.

Hela Nordins formation ska såklart ha beröm. Det är en fruktad femma runt om i Sverige just nu. Iza Rydfjäll, Cassandra Edberg, Frida Norström, Victoria Wikström och just Julia Nordin består den av – och de stod för åtta av elva mål den här eftermiddagen.

Kul för Frida Norström att få chansen i en ”scoring line”. Hon är en minst sagt klok spelare som verkligen kan behövas för att balansera upp liret i den femman. 2+2 från henns sida!

***

Hur var matchen då? Ja, Iksu gick ifrån tidigt till 4-0 och tappade sedan upp till 4-2. Men blev det spännande därefter? Icket.

Den högre växeln lades in igen och vips så var det 10-2 på tavlan i inledningen av tredje perioden. Imponerande…

Förutom Nordins fina insats måste man också lyfta fram Iza Rydfjälls backspel. Hon är liksom Nordin en spelare som oftare borde göra poäng och mål. I den här matchen var hon dock på sitt skarpaste humör. Två mål och två assist är ett finfint facit som back!

***

Det här känns ändå bara som en teaser på vad som komma skall. Det är kul att efter några frustrerande, målfattiga, Iksu-matcher äntligen få se den orangea maskinen i sitt esse igen. Nu kan vi se fram emot slutspelet. Och visst lär vi få se Iksu i Malmö även i år…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *