Helgsummering H2

Sex matcher ska vi rapportera om från denna serie den gångna helgen.

Vi börjar med den smått osannolika matchen mellan Skellefteå IBS och Vindeln. 24 mål blev det i den matchen.

14 av dessa stod hemmalaget för, och den som är skicklig i matematik räknar då ut i sitt huvud att matchen slutade… *OBS! Spoiler* —–>  14-10. 

Det är på ett vis galet och på ett vis charmigt att vår kära sport kan bjuda på så olika resultat. I handboll t ex vet du ungefär vad du får, i fotboll vet du oftast vad du får, men i innebandy kan det verkligen svänga från match till match. Skellefteå gjorde t ex sju mål i den sista perioden i den här fajten…

Att läsa av matchprotokollet från den här matchen var för övrigt inte det enklaste. 36 händelser räknade jag till (utan miniräknare).

Tobias Holmström blev Vindelns bäste målskytt med en fin meny bestående av fyra kassar.

I Skellefteå var Johan Lundstedt snäppet värre med fem kassar. Robin Andersson och David Morén gjorde två var.

***

Kollegorna från samma stad, dvs Gamla Stan, spelade samma dag mot Nätra IBK – för dagen utan Björn Jansson. 

Den matchen blev lite mer normal om man säger så.

Gamla Stan kom undan med tre poäng efter en tight och jämn tillställning. 6-5 skrevs slutresultatet till.

Erik Falkman avgjorde med tre minuter kvar att spela. Falkman hade tidigare i matchen gjort två assist. Han var med andra ord på spelhumör som man brukar säga.

Vi ska också nämna att Emil Lundmark gjorde två mål för Gamla Stan.

Gamla Stan krossade för övrigt IBS i kvällens derby med 12-2. Märkligt att det är sådan total skillnad lagen emellan då IBS visat upp god form på slutet…

***

Skellefteå IBS, som haft ett NHL-liknande spelschema på sistone, har också hunnit med en förlust mot Nätra med 9-11 den här helgen…

***

Det krävdes ingen supermatch av GUIF för att bräcka Superior performance in floorball. Studenternas kamp utspelades naturligtvis på studenternas egna Mecka – Iksu Sportcenter Arenan (hur kan en hall heta så?).

Att ett lag av GUIF:s kaliber vinner med 6-4 mot Superior performance in floorball gör väl inte att man dansar på bordet av glädje direkt. Det var snarare en dag på jobbet för GUIF:arna [göj-far-na]

”Arbetsdagen” började dessutom bedrövligt. Superior performance in floorball ledde nämligen med 4-0 där ett tag innan GUIF vänligt men bestämt vände på den berömda steken.

Stilikonen Petter Lundström, ex-IBK Dalens A-lag, hade stor del i denna vändning med tre mål och en assist. Två av målen förarbetades av min broder och kollega.

Nichlas Essner blev den som fick sätta dit den definitiva spiken i kistan med fyra minuter kvar.

Viktigt för GUIF att få med sig en sådan här vändning inför kvalspelet. Det är liksom bra att veta att det går att vända matcher.

Superior performance in floorball kan vara lite stolta över deras inledning på matchen. Samtidigt måste man rannsaka hur man kan tappa en 4-0-ledning på det där viset.

Erik Öhman, Johan Ahlm (inte han i Dalen och inte han i Skellefteå AIK utan den tredje), Jens Bolin och Fredrik Lindqvist gjorde målen för SPIF (där kom första förkortningen).

***

Där stannar vi för den här gången. Tack för visat förtroende. Lev och må!

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *