Dalen gnagde en pinne

För det första vill jag be om ursäkt för rubriken.

För det andra så tog IBK Dalen en poäng mot slutspelsjagande AIK nere i Solnahallen ikväll. Detta efter resultatet 6-6. Matchen var tydligen riktigt tuff och grisig då domarparet ska ha släppt det där vi brukar kalla ”nivån” all världens väg.

Dalen hade behövt en seger i jakten på fjärdeplatsen (en placering som i och för sig vore en mindre bragd av Dalen) medan AIK hade behövt en seger för att hålla undan för Caperiotäby (som har en match mindre och möter Linköping imorgon) samt Helsingborg som också jagar underifrån.

Dalen var en hårsmån från att ro hem det men den unge, landslagsmeriterade, backen Kevin Lieback Asp ville annat. Han kvitterade nämligen till 6-6 med vad som beskrivs som ett ”höstlöv” från mittplan.

Faktum är att Dalen ledde med 1-0, 2-0, 3-2, 4-2 och 6-5. AIK ledde en gång (med 5-4).
Av den anledningen känns väl poängtappet lite extra surt för Dalen – men samtidigt är det starkt att bärga hem en pinne där nere.

Sportens Gustav Pettersson såg matchen på plats och han besvarar fyra frågor om matchen på det här viset;

Speglade slutresultatet matchen?

– Ja det var en mycket jämn match som hade kunnat sluta hur som helst. Nu böljade den målmässigt fram och tillbaka. Logiskt nog landade båda lagen på lika.

Vad/Vem var bäst i matchen?

– I Dalen stack ingen ut så jättemycket utan det var en laginsats. Hörna hade dock ett par riktigt viktiga räddningar. Thomas Holmgren kom dock väl till pass när domarna tillät i princip allt.

Vad/Vem var sämst i matchen?

– Spelkvaliteten stundtals. Den var riktigt låg. Mycket på grund av det fysiska spel som tilläts vilket gjorde att lirarna inte fick briljera.

Vem vann egentligen coachmatchen mellan Parviainen och Hallstensson?

– Svårt att säga men enligt Parviainen så vann han. Han menade att det här var en måste seger för AIK och dom tog den inte. För Dalen hade det varit trevligt med seger men det viktigaste är spelet.

Gustav intervjuade alltså Iiro Parviainen efter matchen och han sade så här;

– Jag tycker att vi spelar bra sett till matchbilden idag och är ett bättre lag än AIK. Dom har ju bara en femma. Vi har tre bra. Nu ska vi fortsätta spela bra så kommer segrarna. Man kan inte vinna alla matcher även om man vill det.

– Jag sa åt killarna att vi har en poäng och det är okej för oss. AIK måste ha fler. Försök att slappna av och vi hade lägen. Vi satte dom bara inte, säger Parviainen.

2 kommentarer

  1. Er blogg är alltid kul att läsa,men idag blev det ett undantag. Såg matchen på webben förövrigt en av årets bästa websändningar. Kan därför inte hålla med er om att matchen var tuff och att domarna släppte allt.Lita inte på andrahandsuppgifter,när ni skall skriva här. Fortsätt som ni gjort innan så blir det bättre.

  2. jan den 28 februari, 2013 kl. 12:37 skrev:

    Er blogg är alltid kul att läsa,men idag blev det ett undantag. Såg matchen på webben förövrigt en av årets bästa websändningar. Kan därför inte hålla med er om att matchen var tuff och att domarna släppte allt.Lita inte på andrahandsuppgifter,när ni skall skriva här. Fortsätt som ni gjort innan så blir det bättre.
    – See more at: http://blogg.folkbladet.nu/innebandybloggen/2013/02/28/dalen-gnagde-en-pinne/#comments

    Titta du samma match, Aik – Dalen..? 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *