TBS vann derbyt (& Dalentankar)

Jacke Arvidsson har uppenbarligen helg till onsdagar, Henrik Stenberg får sitta i fem matcher och Dalen ”förlorade” två poäng i striden om den extremt viktiga fjärdeplatsen.

För undertecknad är det svårt beskriva hur ofantligt viktig en tredje hemmamatch i det kommande slutspel kan komma att vara för IBK Dalen. Hemmaspelet har varit ypperligt för laget och kan komma att vara avgörande i en kvartsfinalserie. Om Dalen SKULLE ta sig till semifinal vore det verkligen en fjäder i hatten för hela föreningen. Spelare, sportchefer, tränare – ja, för alla.

Nu ser det visserligen svårt ut för laget att knipa fjärdeplatsen. Två omgångar återstår, och jag har svårt se att man ska komma före Linköping som i dagsläget har en poäng mer och hemmamatch ikväll mot Caperiotäby. Där är mitt tips att Linköping vinner och att tåget går för Dalen. Vill det sig dessutom illa går även Granlo förbi, men då krävs det antingen att de slår Falun borta eller att Dalen torskar hemma mot redan avhängda Karlstad. Det lär inte hända.

***

I herrettan och derbyt mellan TBS och gentlemännen i TGC var det hemmalaget TBS som drog det längsta strået. Trots en såväl jämn första- som andraperiod så gick TBS ifrån under båda perioderna. I den första perioden gick man till 2-0 – på bara 23 sekunder i den sjätte matchminuter – efter mål av Jim Johansson och Rickard Öberg (assisterad av Daniel Nygren som står på 0+27 i år).

Den andra perioden var som nämnt också jämn, men där TBS gick från 2-0 till 5-0 innan TGC:s Johan Brolin reducerade i andra periodens sista minut.

I den sista perioden blev det till slut 8-3, bland annat efter att Jim Johansson hängt dit en straff.

I båda lagen var Jim Johansson namnet på den bäste poängplockaren. TBS-Johansson sköt ett hattrick och spelade fram till André Juneblads 5-0, medan TGC:s Johansson gjorde två assist.

***

Revansch för TBS Umeå efter 9-7-förlusten i november. Klart är att laget har blivit starkare ju längre säsongen gått – man kommer bli fyra i serien vilket är väldigt starkt.

TGC:s beroende av Mattias Mattsson är tydligt. Är knappast främmande för att laget hade vunnit med honom i laguppställningen. Han gör otrolig skillnad, och det framförallt effektivitetsmässigt. Nu sköt laget 35 skott och gör blygsamma tre mål.

En liten parentes är att Mattias Öster-Waara tappade fattningen i slutet av matchen och drog på sig sina tolv (12!) första utvisningsminuter för säsongen med en 2+10-utvisning.

***

I helgen möter TGC – Hudik Björkberg och TBS åker till Skellefteå redan imorgon för att försöka slå Skellefteå IBK. TBS vann det mötet på hemmaplan med 7-6.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *