Helgsummering (H2)

Man får börja med en ursäkt över att helgsummeringen från div II blev försenad även den här veckan. Men #playforcharity har tagit den mesta uppmärksamheten i helgen och det tror jag ni alla förstår.

Här kommer i alla fall ett försök på summering av helgens händelser i denna charmiga serie.

Eftersom det bara var två matcher under helgen backar vi bandet till i torsdags då Hörnefors IF slog UIK med 7-1. Skotten 43-22 visar att matchbilden var lika tydlig som resultatet visar.

Redan efter första perioden hade HIF kopplat ett järngrepp om matchen efter 4-1 på tavlan. Två av dessa mål gjorde tunge vänsterforwarden Erik Vähä.

Vähä spelade sedan fram Marcus Königsson till 5-1 i den andra perioden och i det läget var UIK ett slaget gäng. I tredje ”perran” följde Jesper Bäckström och Viktor Rutqvist upp med att utöka till slutsiffrorna 7-1.

Jonatan Granath gjorde UIK:s enda mål i matchen.

***

GUIF fixade seriesegern i Vindeln. Den matchen har vi redan skrivit om. Mest noterbart var att Erik Röring trivdes som fisken i vattnet på sin gamla hemmabana. Kanske inte så konstigt. Hade han t o m fått i sig mammas köttbullar innan matchen?! Man undrar ju…

***

Superior performance in floorball stod för flera imponerande upphämtningar mot Nätra på bortaplan. Ändå fick de vända hem mot campus tomhänta efter 8-7 på tavlan. Förlusten måste ha varit grymt sur med tanke på hur många gånger SPIF krigade sig tillbaka i matchen. Nätra är samtidigt en av säsongens svåraste bortamatcher så det är långt ifrån någon skam att förlora där.
Noterbart är att Klas Nordin är fortsatt het för Nätra. Han är för bra för den här serien i mitt tycke. Noterbart är också att Björn ”golfhandsken” Jansson, som för övrigt klivit in i #playforcharity, fick matchstraff I i matchen.

SPIF:s mål gjordes av Erik Öhman 2, Max Håkansson 2, Jens Bolin 2, Erik Öhman, Mattias Lejon. Bolin blev poängbäst då han även stod för två assist. Han gjorde både 7-6 och 7-7 men det hjälpte alltså föga då André Johansson avgjorde för Nätra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *