Granlo får spela på parketten

Redan efter slutsignalen mot Falun blev det en snackis vad hemmastarka Granlo, som bara förlorat en enda hemmamatch (på TV-golv), tyckte om att byta ut sin parkett mot det gråa, betydligt segare, tv-underlaget.

Nu slipper vi det snacket.

Det finns nämligen ingen tid att lägga golvet på grund av tidigare bokningar i hallen. Huruvida den tiden finns eller inte låter jag vara osagt – klart är i alla fall att Granlo tjänar på att lira på parketten. Samtidigt ska vi komma ihåg att flera av Dalens spelare bör ha parkettkänslan i muskelminnet efter alla år i Gammliahallen.

Jag tycker i alla fall att det är rätt att Granlo får spela efter sina normala förutsättningar nu när det är en så pass viktig match.

Samtidigt är jag lite kluven. Orättvisan som det innebär att trycka in ett TV-golv bör egentligen gälla alla i alla lägen.
Om det inte finns tid att lägga golvet så får man väl hitta en annan sändningstid alternativt skita i att sända matchen (vilket i och för sig hade varit jättetråkigt).

En annan fråga man kan fundera på är hur länge innebandyns högsta serie ska tillåta så pass många olika underlag. Det är egentligen därför jag skriver det här inlägget (som många säkert tycker är ren nonsens).
Skillnaden mellan Granlos vindsnabba parkett och Storvretas seeeeeega matta är gigantisk. Men det är givetvis en ekonomisk fråga och just nu finns inte resurserna. Sedan finns det väl en viss charm i de olika underlagen också.

Men i framtiden tror jag det är lika självklart att säga att ”Innebandy spelas på xxx” som att ”Fotboll spelas på gräs” och ”Ishockey på is”.

1 kommentarer

  1. Borde vara samma underlag men fotbollen går från riktigt gräs till konstgräs även där det finns förutsättningar att ha riktigt gräs.Se på ELFSBORG hur många vann dom på riktigt gräs.Vi får nog leva med olika underlag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *