Iksu klasser bättre än Karlstad

Det var toppen mot botten när Iksu mötte Karlstad – något som märktes i matchen som Iksu vann med 9-2.
– Vi har ett mycket starkare lag och kör över Karlstad idag, konstaterar Iksus tvåmålsskytt Cassandra Edberg.

Iksu inledde i ett tempo modell högt i matchen mot Karlstad. Formationen med Julia NordinFrida Norström och Victoria Wikström sprang åttor runt motståndarna – vilket fort syntes i protokollet. Efter att den sistnämnda förvaltat ett straffslag på bästa sätt 08.47 in i den första perioden var ställningen hela 4-0!

– Karlstad gör ingen bra match idag samtidigt som vi har tre kedjor som visar högt tempo med bra rull, säger Cassandra Edberg.

Efter det var det bara transportsträcka för hemmalaget. En Karlstadsreducering i första perioden till trots så var ställningen 7-1 inför slutronden. Till slut vann Iksu med 9-2 efter en stabil match som präglades av Iksus dominans. Hela 55 skott sköt hemmalaget, något som tyder på dominansen.

– Vi har ett starkare lag än Karlstad och orkar pumpa på. Vi kör över dem, känns det som, summerar Edberg och fortsätter med att hylla energiknippet Julia Nordin:

– Hon gör en väldigt, väldigt bra match, och det är kul att hon får göra fyra assist.

Nu väntar redan klara seriesegrarna Djurgården i en ren seriefinal i den sista omgången under söndagen. Iksu som i och med segern idag och Moras tillkortakommande mot Djurgården knep andraplatsen. I den matchen krävs en seger för att Iksu ska behålla den viktiga andraplatsen. Och Edberg menar att laget är laddat.

– Vi har en bra känsla och ett bra go i laget. Slutspelet närmar sig och vi vill verkligen ha en seger på söndag mot Djurgården. Det känns bra, och det är kul just nu, avslutar hon.

***

Kan bara instämma i allt Edberg säger. Julia Nordin var helt fantastisk idag; hennes ben gick i ett och kryddade det med fina målpassningar vid fyra tillfällen. Riktigt kul att se henne – och jag tror hon blir en väldigt viktig spelare, mycket på grund av sin fina fart.

Cassandra Edberg själv stod också för en fin insats. Två mål adderade hon till sin redan goda poängskörd – vilket innebär en hundring till Play for charity, förresten! Väldigt kul – och vi tackar så klart.

Annars kan man i princip nämna hela Iksus lag. Gedigen insats – ingen faller ur ramen – då vinner man såna här matcher med såna här siffror.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *