Slutspelstider!

Man får en liten nytändning som bloggare då slutspelet börjar. Helt plötsligt känns det kul att bevaka IBK Dalens båda lag och Iksu igen efter några trötta serieomgångar.

Just nu, söndag 23:08, är dock inte motivationen att blogga särskilt hög. Man känner snarare att man längtar till snarklådan…

Jag tänkte därför få återkomma under morgondagen med ett längre inlägg om slutspelet och dess förutsättningar.

Här ikväll kan vi bara konstatera några enkla saker innan vi säger god natt:

*IBK Dalens damer är, precis som jag skrev häromveckan, bättre än någonsin på att spela innebandy. I dag klarade de som väntat av uppgiften att avväpna Jönköping och på så vis säkrades den åtråvärda fjärdeplatsen. Minns att jag pratade med Jacob Bandling Melin efter Czech Open. Då sa han till mig ”Är det någon gång Dalen kommer topp-4 så är det i år”. En mening som jag hade svårt att ta in där och då – men under säsongen har Dalen visat att han hade helt rätt i sin analys.
Dalen ställs nu mot Rönnby (som jag har för mig att Dalen gillar att möta…) och dessutom har Dalen en extra hemmamatch.

*Iksu har vässat formen lagom till slutspelet. De tog en övertygande vinst i dag i TV-matchen mot Djurgården. Cassandra Edberg avgjorde det hela.
Hon har varit glödhet på slutet och så lär det förbli i slutspelet om vi känner hennes vinnarskalle rätt.

*Rolig tv-match mellan Granlo och Dalen. Minst sagt svängigt. Dalen slarvade på flera av målen vilket Granlo utnyttjade på ett närmast bryskt sätt. Patrik Svensson, iskall i matchen innan, var glödande het. Ketil Kronberg dribblade bort sig på ett av målen men var i övrigt fullständigt briljant. Mer tankar om slutspelet mot Linköping följer. Av tv-sändningen att döma var i alla fall Dalen rejält nöjda med det motståndet.

*Det känns faktiskt uppfriskande att ”slippa” Iksu vs Dalen. Att se det igen känns ungefär som att slå på en rätt bra gammal skiva som man lyssnat igenom 24 gånger. Man kan alla låttexter och sjunger med lite halvdant.
Nu får vi istället uppleva något helt nytt!

***

Som sagt. Det finns MYCKET att skriva om det kommande slutspelet. Vi på bloggen ska köra hårt och vi hoppas att ni hänger med.

Vi ska också lägga ut en uppdaterad lista av vilka som är med i #playforcharity. Det har växt ytterligare sedan senast. I helgen har det spelats in x antal tusen på grund av insatser från spelare och lag runt om i Sverige. Derbyt mellan Thorengruppen och Umeå City drog in ca 1300 kronor (inte exakt räknat). Kul!

Nu godnatt. Kika in imorgon för mer matnyttig läsning. Då kommer även helgsummeringarna upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *