Helgsummering H2

Vi börjar i fredags med matchen mellan Sandåkernkamraterna och Obbola IK. Det blev en förvånande historia. Matchen var nämligen väldigt målsnål. Inte minst till en början. I matchens 39:e matchminut (nu låter det som fotboll) gjorde Robin Årebrand Lindqvist 1-0 till Obbola. Ett resultat som stod sig i perioden ut.

I tredje perioden blev det sedan rena målkavalkaden jämfört med de två inledande akterna. Josef Carlson öppnade Sandåkerns målkonto i den 42:a matchminuten (nu lät det som fotboll igen) och av bara farten kunde William Henriksson i Obbola återigen ge gästerna ledningen.

Därefter lugnade matchen ner sig något innan Mikael Thunberg (som assisterade till Carlsons mål) gjorde 2-2 för de rödklädda.

Nästa mål avgjorde, och det föll i matchens 56:e minut (nu lät det som fotboll igen) genom Andreas Forsgren.

3-2 till Obbola alltså! Lagets blott fjärde seger för säsongen. Resultatet innebär också att man passerade Umeå IK i tabellen. Nu ligger Obbola på nionde plats.

***

Superior performance in floorball vann en tight tillställning mot Vindeln med 5-4.
Thomas ”Läkarn” Lindgren gjorde eventuellt säsongens sista match och den fick han kröna med två assist vilket ledde till 1000 kronor till #playforcharity. Tack för den insatsen, Thomas!

Jens Bolin, en annan kille som är inblandad i välgörenhetskampanjen, blev den store matchvinnaren för SPIF med två mål. Han gjorde både 4-2 och 5-3 (GWG).

Patrik Janeröd är en kille som har fört en ganska anonym tillvaro i SPIF i år – i den här matchen blev han den lille matchvinnaren (om Jens var den store) då han gjorde två av målen.

Lars Vilhelmsson var mest aktiv för Vindeln med två mål, en tvåa och en straffmiss. Även Jonny Granström brände en straff för gästerna.

Erik Byström, även han med i kampanjen, ska också lyftas fram för sin 2+1-meny.

***

GUIF har redan vunnit serien efter en hittills perfekt säsong. En sak hade de dock inte uppnått före den här helgen. De hade inte besegrat Gamla Stan. GUIF var ju mycket nära att vinna bortamatchen mot de tekniska grabbarna från ”Schtaaaan” men en osannolik kollaps i slutet förstörde festen den gången.

I helgen fick GUIF sin revansch. Nu är alla lag i serien besegrade av GUIF efter 6-5 i helgens möte.

Matchvinnare blev, förvånande nog, kaptenen Anders Erlandsson. Han gjorde GWG:et som betydde 6-4 i slutet av tredje perioden. När man adderar att målskyttarna på målen innan hette Pär Wilhelmsson och Jonatan Fornander så måste man nästan nypa sig i armen. Backarna fixade festen!

Pärs mål var dessutom en riktig delikatess då han med närmast olidlig precision tryckte upp bollen i bortre krysset. Där och då trodde man inte att det var hans blott andra mål för säsongen. Viktigt för GUIF att få igång denne fältherre lagom till kvalet!

I Gamla Stan var Fabian Karlstén på bra spelhumör med tre mål och en målgivande passning. En finfin meny från gästernas gänglige forward.

Det ska bli spännande att följa dessa lags respektive kvaläventyr!

***

Sist men inte minst tar vi några korta ord från matchen mellan Nätra och Skellefteå IBS. Den matchen slutade hela 15-0 till Nätra! Vad hände?!

Mest noterbart från den matchen är att Björn Jansson – deltagare i #playforcharity – gjorde sju poäng! Hoppas han hade golfhandsken på sig på samtliga poäng…