”Marre” i sitt esse sänkte Dalen

Linköpings powerforward Martin ”Marre” Karlsson, som alltså blev petad ur VM-truppen på grund av lite diffusa skäl (ryktas om att hans personlighet inte stämde in i ”gruppen”), sänkte IBK Dalen i går mer eller mindre på egen hand.

Med tre mål och en arbetsinsats likt en häst var Karlsson i egenskap av lagkapten den solklara härföraren på banan.

Linköping krossade Dalen och vann med hela 13-5. Vem hade trott det? Vinst för Linköping trodde jag på – men inte med dessa siffror. Dalen brukar aldrig falla igenom på ett sådant sätt.

Extra förvånande blir resultatet när Dalens tränarduo öppet visat sin glädje över att få möta just Linköping. Klart är i alla fall att det spontana jublet i TV-rutan efter valet tystades ned rejält igår.

Jublet är nu utbytt mot huvudbry och Dalen har ett ”mountain to climb” imorgon. Den matchen måste vinnas för att studsa tillbaka i den här serien. Annars tror jag att det är över redan efter tre matcher.

Det man INTE får glömma bort någonstans i detta sammanhang är att Dalen har gjort en kanonsäsong oavsett. Experterna runt om i landet trodde på missat slutspel och vissa gick till och med så långt att man tippade laget under bottenstrecket.

På så sätt har Dalen tystat många där ute. Men i går var det ombytta roller. Linköping tystade ner Dalen, som nu får hitta tillbaka till den där ödmjuka, ångvältsliknande lagmaskinen som skördat all framgång genom åren.
Det är den som måste fram imorgon!

4 kommentarer

  1. Bra blogg, som en Linköping fan i exil så är det kul att läsa om en som enligt mig bör få mer media än han får. Marre har det vi behöver i innebandysverige, lite mer kaxighet med glimtet i ögat! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *