Helgsummering (H1)

Herrettan tjuvstartade under tisdagen med derbyt mellan TGC och RIG Umeå. Redan klara seriesegrarna RIG visade snabbt upp var skåpet skall stå – 13.12 in i matchen stod det redan 0-3 till gymnasieeleverna. Till slut var det 3-5 efter den första perioden, vars mest intressanta inslag var de två femminutersutvisningarna – en till vardera lagen.

Trots en jämn förstaperiod så tog RIG i den andra perioden över helt. 6-18 i skott under den andra perioden resulterade i att RIG gjorde hela nio (9!) mål. Bland annat kom sju av dessa mål till mellan 06.03 och 11.09, och två av dessa gjordes av Alexander Rönnlund.

Till slut vann RIG med komfortabla 6-18. Poängbäst var Sebastian Degeryd (sex poäng) och Albin Sjögren (fem poäng). I TGC var Anders SturessonAndré Hellgren och Linus Schefström starkast på två poäng vardera. I övrigt ett minus att släppa in hela 18 bollar. Lite för mycket, även om RIG är fantastiska – framförallt på offensiv planhalva.

***

Skellefteå IBK är tillbaka på vinnarspåret. Under lördagen slog man tillbaka jumbon Örnsköldsvik IBK med bekväma 12-3. Det blev en enkel seger för topplaget vilket gjorde att man nu tog tillbaka tredjeplatsen från TBS som förlorade i helgen.

Efter en 3-0-ledning då den första perioden spelats gjorde Skellefteå processen kort med motståndet. 5-1 i den andra perioden – och totalt 8-1 inför den sista. Där defilerade laget hem segern, till slut med 12-3.

Adam Lundström, Skellefteås pigge forward, gjorde fem poäng, varav tre mål – och förbättrade sin poängskörd från 8 till 13 poäng.

– Skönt att det lossnade för mig, säger han till Norran.

***

IBK Luleå spelade sig i helgen kvar i division 1 norra Norrland när man, något överraskande, besegrade tredjeplacerade TBS Umeå. TBS, som kom till matchen med blott tolv utespelare, var tillbakapressade under stor del av matchen, och de tolv utespelarna var färre än tio när matchen slutfördes – det på grund av skador.

Efter Rickard Öbergs kvittering till 1-1 var det mörkt för TBS. Andraperioden slutade 3-0 till hemmalaget Luleå, och med 11.26 på klockan i slutakten gjorde IBK Luleå 7-1 bakom Johan Bernmark i TBS-målet. TBS putsade siffrorna till 7-4, men det blev alltså en IBK Luleå-seger som till slut innebar att laget i praktiken har klarat sig kvar i ettan.

***

Nu återstår en omgång av i princip akademisk betydelse. Kiruna kan i praktiken gå om Jemtland och IBK Luleå – men möter serieledarna RIG Umeå i Umeå. Brunflo och Örnsköldsvik har redan åkt ur serien.

Övriga resultat:

Wibax – Hudik/Björkberg 8-6
Kiruna – Runsten 5-8
Wibax – Runsten 6-4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *