Kvartsfinalkvitterat

Dalen reste sig direkt efter stjärnsmällen i Linköping. Spelet som man visade upp i 13-5-torsken i helgen var som bortblåst – och det var egentligen bara ett lag på banan när man vann den andra kvartsfinalen ikväll med 7-2.
– Vi gör vår bästa match för i år, konstaterar tränare Iiro Parviainen till sportnu.se.

Alexander Bodén gav från nära håll Dalen ledningen i den första perioden framspelad av Ketil Kronberg. Och det kom – precis som det ofta gjort när Dalen spelat i år – att handla mycket om just BodénKronberg och deras kedjekamrat Johan Eriksson. De tre gjorde nämligen samtliga sju mål för hemmalaget!

Bodénmål i den första perioden blev dennas enda. I den andra kom dock Dalen att springa ifrån till 4-0 efter en drömstart då Johan Eriksson nypt till blott fyra sekunder in i perioden till 2-0. Kronberg sköt i power play 3-0 från kanten, ett skott Linköpings vanligtvis duktige målvakt Henrik Qvist nog borde ha tagit. Samme Kronberg gjorde även 4-0.

I den tredje perioden kunde Dalen defilera hem segern. Johan Eriksson gjorde två mål i slutakten vilket fullbordade hans hat trick, men matchens delikatess stod Dalen och Ketil Kronberg för när han väggade sig igenom Linköpings försvar med Johan Eriksson. Fri med Qvist gjorde han sedan inget misstag, och fastställde slutresultatet till 7-2.

***

Finner inga ord att beskriva Dalens förstaformation med Eriksson, Bodén, Kronberg, Adam Berglund och Thomas Holmgren. Herregud, vilken match de gjorde ikväll! Helt hysteriskt – kan inte minnas sist jag såg en förstaformation vara så här bra, även om just den här formationen vissa gånger varit magiska. Idag var man till och med bättre än så.

Det var ett ovanligt blekt Linköping som uppträdde i EXEL Arena (eller som TV4 Sport säger – nya Gammliahallen). Spelet i numerärt överläge lämnade övrigt att önska, man var tama framför eget mål, något egentlig offensiv var inte att tala om. Martin Karlsson, fem poäng i första mötet, syntes knappt till. Det måste han förstås göra, även om jag tror att det här var nog bara ett bottennapp från hans sida. Klart bra gjort av Dalen att stänga ned Karlsson som gjorde 51 poäng i grundserien.

1-1 i matcher nu, och nästa match känns extremt avgörande för matchserien. Är det någon bortamatch som IBK Dalen ska lyckas sno så är det just den andra bortamatchen och den tredje matchen i kvartsfinalserien. Som cyniker kan jag inte tänka mig att man tar en femte avgörande match på bortaplan, varför nästa match, med den här matchen i ryggen, kräver att man skaffar matchboll för avgörande i EXEL Arena. För där – med två raka segrar i ryggen – har jag svårt att se dem torska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *