Helgsummering H2

Sju matcher finns att rapportera om.

Vi börjar med att backa bandet till torsdagen då IBK Umeå Norr halkade hem tre poäng i Olasjöhallen mot Obbola.

Obbola höll jämna steg i två perioder men tappade sedan in tre raka mål i tredje perioden vilket blev avgörande.

Spelande tränaren Jimmy Andersson hade en ovanligt fin dag på jobbet. Tre kassar blev det från hans sticka. Legenden Daniel Pettersson blev tvåmålsskytt.

I Obbola blev blev Markus Häggström ensam tvåmålsskytt.

***

Dagen efter, på fredagen alltså, möttes Sandåkernkamraterna och Umeå IK.

UIK fick då äntligen känna på segerns sötma igen efter x antal bedrövelser på raken.

11-6 skrevs segersiffrorna till efter en imponerande vändning.

Vi kanske ska kalla det ”Björn Lindholm-effekten”. Man får faktiskt nypa sig i armen då man kollar protokollet. Självaste ”Björsi”, den gamle tittfintaren, var nämligen på UIK:s lag den här matchen. 1+1 skrevs hans facit till.

Vi får heller inte glömma ”Björsis” juniorpolare Patrik Johansson. Tre mål och två assist kom från hans aviga sticka. .

Jonathan Granath förtjänar också ett omnämnande för sina tre mål i matchen.

Sandåkernkamraterna hade sex olika målskyttar – bröderna Skedebrandt, Mattias Grahn, Richard Konradsson, Petter Sandström och Johan Persson.

***

UIK:s positiva effekt räckte dock inte till dagen efter då Obbola kom på besök. Gästerna tog en övertygande seger med 6-3.

Detta tack vare två grabbar vid namn Forsgren.

Andreas Forsgren gjorde tre mål och ett ass medan Daniel Forsgren gjorde 2+1. Duons femma spelade helt enkelt en minst sagt avgörande roll i matchen.

Granath, Johansson och Robin Arestav gjorde UIK:s tröstmål. Björn Lindholm fick lämna den matchen poänglös. Hans namn syntes dock i protokollet då han satt utvisad för obstruktion när Obbola gjorde 2-0.

Obbolas seger kan visa sig vara blytung beroende på hur många lag som åker ur serien.

***

Även IBK Umeå Norr spelade ännu en match den här helgen. Detta mot Hörnefors på hemmaplan. Den bataljen slutade med vinst för gästerna med 11-7.

Hörnefors gjorde nio, NIO, raka mål i matchen mellan minut 9 och 43. Övriga minuter vann med andra ord Umeå Norr – men det hjälper ju föga.

Johan Königsson blev Hörnefors bäste målskytt med tre mål. Lillebrorsan Marcus fixade två av målen.

Johan Hjelmér blev ensam tvåmålsskytt i Umeå Norr.

**’

Vindeln åkte på en torsk hemma mot golfhandsken & company (Nätra).

Efter 2-2 i första perioden gjorde Nätra hela 5-0 i andra perioden vilket avgjorde matchen. Tredje perioden vann Vindeln med 2-1 men det hjälpte ju föga. Slutresultatet blev alltså 8-4 till Nätra.

Lars Vilhelmsson, Jonny Granström, Anton Widmark och Christoffer Holmström målade för Vindeln. I Nätra noterar vi två mål och ett ass på Björn Jansson som är med i #playforcharity.

**

Gamla Stan förberedde kvalformen väl genom att besegra tabellsjuan SPIF med 8-5. Matchen var precis så där lagom jämn vilket är bra inför det stundande kvalet mot Tillberga.

Kostas Boström, Fabian Karlstén och William Löf gjorde alla två mål var för Gamla Stan.

Jens Bolin och Erik Öhman blev tvåmålsskyttar för SPIF.

Vi önskar Gamla Stan lycka till i kvalet! Laget spelar en offensiv och frejdig innebandy vilket alltid bör premieras. Jag hoppas att de tar klivet upp i ettan igen. Laget skulle bli en frisk addition till den något trötta serien.

***

GUIF är ett annat lag med kvalet i sikte. Det märktes lite grann på insatsen borta mot Skellefteå IBS. En match som vanns med 5-2.

Emil Olofsson var lagets främste för dagen. Han gjorde dessutom två påsar.

Ett orosmoln gick upp på himlen när bloggkollegan Johan sträckte baksidan. Det vore naturligtvis inte bra om han missar kvalet. Hans kvaliteter kommer förmodligen att behövas i den matchserien.
Jag ska låna ut mina värmebyxor till honom och hoppas att det hjälper…

GUIF träningsspelade för övrigt mot TBS i går för att få upp pulsen. Förlust med 2-5 ryktas det om. Ett helt okej facit!

På lördag smäller det. K4 IF står för moståndet!