SM-guld till RIG Umeå!

Bloggen ber att få gratulera RIG Umeås DJ18 som lyckades med bedriften att vinna SM-guld!

I finalen besegrades Malmö med knappa 4-3 och då ska det sägas att målvakten Amanda Hill dessutom räddade två straffar. Hon storspelade dessutom i övrigt och får ses som matchvinnare.

– Det känns jättebra. Vi har verkligen jobbat och kämpat oss fram genom hela året och haft en skön lagsammanhållning. Det här var vår sista match i RIG så det var speciellt, säger Hill till Innebandymagazinet.

RIG tog ledningen i matchen men låg ändå under efter första med 2-1. Därefter påbörjades en långsam vändning på den berömda steken och när Alva Olofsson satte 4-2 i matchens näst sista minut kändes det klart.
Malmö hann dock med att reducera till 4-3 med fem sekunder kvar.

RIG:s övriga mål gjordes av Nathalie Jakobsson (1-0), Matilda Sjödin (2-2) och Ida Sundberg (3-2).

Efter matchen prisades de bästa spelarna på varje position. Där fick Amanda Hill se sig snuvad av målvaktskonkurrenten Beverly Smedenäs från Malmö.
När det gällde de övriga positionerna var det idel ”riggare”.

Emelie Jansson prisades som bästa back medan Nathalie Jakobsson fick pris som bästa forward.

***

Att vinna SM-guld är en obeskrivlig känsla oavsett hur eller när det händer. Men jag kan tänka mig att det känns ännu skönare att vinna då man tillhör RIG Umeå.
På något vis kommer det alltid att vila en förväntan över att RIG Umeå SKA vinna guldet. Samtidigt finns det en ”vi mot dom” känsla från övriga lag (som när man själv var liten och spelade mot ”Talang 2000” i fotboll – ja, det är sant).
Och med den extra pressen på axlarna kan jag tänka mig att det är lite extra skönt att stå där som vinnare.

Bloggen lyfter med andra ord på hatten och gratulerar RIG Umeå till utmärkelsen ”Bäst i Sverige på att spela innebandy” år 2013.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *