Uddlöst Iksu – läget prekärt

Uddamålsvinsterna fortsätter i semifinalserien mellan Iksu och KAIS Mora. Ikväll var det gästande Mora som drog det längsta stråt i en förhållandevis jämn match där Iksu kanske var snäppet vassare. 2-3 slutade matchen.

Efter en mållös förstaperiod där lagen – kanske något nervöst – kände på varandra var det KAIS Mora som tog ledningen med två snabba mål. Hypertekniske Sara Kristoffersson slog vackert in bollen på volley efter en tilltrasslad situation.

Bara någon minut senare satte Elin Reinestrand ett straffslag bakom Linnea Jonsson som sin vana trogen hoppade in i Iksus mål vid straffar. Det var första gången hon tvingades kapitulera vid straffslag det här slutspelet (5/6).

Iksu reducerade snabbt sedan Emelie Wibron lyft in en chansboll mot mål som styrdes på Mora-försvarare. Iksu tog därefter över spelet helt och belägrade den offensiva planhalvan, och fick rättvist in kvitteringen då den för dagen duktige Susanne Ekblom rakade in en retur från Moras målvakt.

Men i den tredje perioden var det Mora som trots Iksu-dominans avgjorde. En frislagsvariant som gick ut på att lyfta in bollen direkt på mål gjorde till slut att Amanda Larsson, Moraforwarden, fick öppet mål. Där gjorde hon inget misstag, vilket gjorde att Mora kunde vinna matchen.

Iksu försökte med att plocka ut målvakten men kom aldrig nära en kvittering.

***

Tung, tung förlust för Iksu vars säsong kan vara slut nu på fredag. KAIS Mora är ett starkt hemmalag, vilket Iksu fått erfara två gånger i år – båda gångerna lagen mötts i Unihoc Arena har Iksu fått se sig besegrade i sudden death.

Iksus kändes tyvärr alltför uddlösa idag. Många gånger under säsongen har laget haft svårt att skapa rena chanser genom att – hur ska jag uttrycka det – ta skitjobbet. Elin Tjärnström är en av de få spelare som gör grisjobbet – och arbetar idag fram hyperviktiga 2-2 genom just det. I övrigt är det litet för mycket spel runt Moras box. En box som är bra och som är svår att få hål på.

I övrigt är man dessutom lite för dåliga när chanserna väl uppstår. Man bränner de fina chanser man rullar fram, och det håller inte mot ett så pass bra lag som KAIS Mora är.

Nej, till fredag krävs verkligen bättre effektivitet om Iksu ska hålla matchserien vid liv.

Glädjande för Iksu var att såväl Frida Norström (vars fot spökat) som Josefina Eiremo var i spel. Eiremo, som jag trodde var borta för säsongen, är förmodligen Iksus mest underskattade spelare och en jättebra sådan.

Det ska sägas att Iksu satt i samma rävsax ifjol – då mot Djurgården. Det underläget vändes till 3-2 i matcher och till slut bärgade laget som bekant SM-guldet. Är det något lag som vet hur man vänder semifinalserier är det alltså just Iksu, och på frågan om laget vänder semifinalserien säger Therese Andersson till sportnu.se:

– Det är jag helt övertygad om att vi gör.

Lovar gott.

1 kommentarer

  1. Hårt jobbande Therese tror på seger i Mora,vilket vi ju förstås hoppas på.Dock är väl tyvärr Mini lagets för tillfället formsvagaste spelare.Enkla pass från medspelarna studsar från klubban och hon har väl knappast haft ett skott på mål i de tre matcherna mot Mora.Det borde bli bänken på fredag,eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *