Umeå Citys stjärna flyttar

Som innebandybloggare i Umeå får man höra en hel del rykten. Ett rykte som ständigt har återkommit är att Umeå Citys energiknippe Erik Nilsson ska flytta tillbaka till Piteå efter den gångna säsongen.

Så blir också fallet.

Wibax har nu på sin hemsida gått ut med en presentation av honom. Han fick till och med en egen film!

http://wibaxpatriots.se/2013/04/04/6481/

***

Givetvis är det tråkigt att han flyttar. Erik Nilsson blev under sina år i Umeå en profil. Framförallt då laget spelade i SSL.

Den gångna säsongen var han något tröttare i sin framtoning med ”bara” 28 poäng.
Bara i hans eget mått mätt eftersom han gjorde finfina 31 poäng i SSL säsongen innan.
Kanske har det påverkat hans spel negativt att han visste om att han skulle flytta – det kan man bara spekulera om…

I sina bästa stunder har han varit helt magisk för City. Han är en kontringsspelare av högsta rang och kanske är det också därför som han varit lite blekare i år (City har oftare fört matcherna i Allsvenskan och då kommer han inte lika mycket till sin rätt).
Utöver det högklassiga kontringsspelet har han fin teknik, eviga lungor och ett tillräckligt bra skott.

Han kommer såklart att vara värd sin vikt i guld för Wibax Piteå och kanske kan han till och med på egen hand göra så att laget hamnar i toppen igen efter några trötta division I-säsonger på raken. Får de in 1-2 spelare till av hög kaliber kan vi garanterat räkna med att Wibax kommer tillhöra toppen.

På deras hemsida pratas det om ”återkomsten” och då finns det ingen viktigare spelare att få hem än Erik Nilsson – lagets gamle kapten. Glöm heller inte att han bara är född -91, så det finns mycket att bygga på om han och tjejen nu stadgar sig i Piteå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *