Den magiska kvällen

Snacka om att kvällen den femte april 2013 blev magisk.

Björklöven gick upp till Allsvenskan igen efter över 1000 dagars harvande i division I. Detta inför en sagolik publik.

IBK Dalen stod för ännu en bragdartad insats då man vände mot Storvreta.

Iksu ville inte vara sämre. De bortaslog Mora när det behövdes som mest och har nu matchboll på hemmaplan imorgon.

Det var kvällen då allt stämde helt enkelt.

***

Personligen var jag av naturliga skäl på Björklövens match så jag missade äventyret på Exel Arena.
Jag ångrar inte min prioritering men jag har ändå förstått att man missade något utöver det vanliga.

T ex sa tränaren Iiro Parviainen att det var bland det sjukaste han varit med om på/vid en innebandyplan och då har han ändå varit med om en hel del genom åren.

Med elva sekunder kvar ordnade Alexander Bodén fram förlängningen genom ett mål ”han bara sett andra göra”. Han gjorde en klassisk köksvägen-kasse som brorsan Peder många gånger har gjort genom åren.

Det var förövrigt just storebrodern som spelade fram Alexander i det läget.
Peder har verkligen uppstått från fiskpinnarna i frysen till den glödande lirare han egentligen är. Det gillar vi på bloggen. Konstruktiv innebandy ska alltid hyllas och det är få som är så kreativa som Peder Bodén.
Han spelar en spontan, publikfriande innebandy som egentligen passar bäst in på en skolgård eller en gata med polarna – men han bemästrar den typen av spel även i innebandyns finaste rum.

Han är numera Sveriges bästa poängplockare genom tiderna i SSL! Endast det finska radarparet Mika/Hannes har gjort fler.
Det är STORT!

Som tur var får jag och alla andra som var på Björklöven åtminstone en chans till att se detta lag spela i år. Imorgon, med start 18.40, spelas den femte avgörande matchen på TV4 Sport.

Jag tror tyvärr att Dalens saga kommer ta slut där – men å andra sidan radar Dalen upp överraskningar och det är nog väldigt få där ute som förstått hur bra laget egentligen har varit i år. Det är egentligen helt obegripligt att laget är en enda vinst ifrån att spela sin andra raka SM-final. Om någon hade yppat den meningen i somras hade jag gapskrattat rakt ut.

***

Iksu då?

Inför matchen påminde jag på Twitter om att Iksu var i en lika dålig sits förra året. Då vände laget på steken, tog sig till Malmö, och vann där en förkrossande seger mot Mora.

I fredags påbörjades vad som kan bli en identisk vändning. Underläget med 2-1 i matcher kvitterades till 2-2 efter en gedigen insats och nu väntar en femte avgörande match inför en fullsatt hall imorgon klockan 15.00.

Stor segerorganisatör i bortamatchen blev Frida Norström. Med tre mål visade hon att den där stukningen minsann inte stör hennes spel. För Iksus del var det väldigt tur att skadan inte var värre än så här. Frida har nämligen växt ut till en riktig nyckelspelare i Iksu. I fjol tenderade hon att försvinna i mängden bland alla andra lirare – nu är hon en av de som skiner soklart mest. Landslagsledningen har garanterat stenkoll på hennes utveckling och jag förväntar mig att hon får en bofast plats i A-landslaget framöver.

***

Nu väntar snarklådan.
Häng med på bloggen imorgon då vi följer Iksus och Dalens fortsatta jakt mot Malmö!

 

 

2 kommentarer

  1. Skall även nämnas att Hannes Ö hade helt öppet mål (Hörna var uttagen) och satte den i ribban-stolpe ut. Hade varit ganska avgjort om han satte den!

  2. Bör även tilläggas att Skellefteå blev klar för SM final den kvällen också! Västerbottens idrott är ledande?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *