Killarna har säkrat bronset

Man blir glad när man vaknar upp till nyheten att Västerbotten gått vidare till semifinal. Detta efter en närmast heroisk seger med 6-4 mot Västernorrland.

– Alla ska hyllas. Vi täcker väl en miljon skott och sätter försvarsspelet så fantastiskt bra, säger en närmast euforisk förbundskapten i David Lundberg.

Mycket av snacket har handlat om att Västerbotten har den bästa förstafemman. I dag hade den en ”off day” – och då klev andra fram istället.

– Deras förstafemma överglänste våran just i dag. Men nu agerade vi som en lagmaskin. Andrafemman gör det fantastiskt bra. Viktor Nystedt och Viktor Andersson var tveksamma till spel men bet ihop och krigade fantastiskt bra, fortsätter Lundberg.

För Lundberg blir det här den första medaljen i SDF-SM. Tidigare har hans lag alltid åkt ut snöpligt i kvartsfinalen. T ex när vi i pojkar-88 åkte ut mot Gästrikland i sudden death och en viss Eric Björk avgjorde. Eller vårt andra äventyr då vi åkte ut mot Småland och en viss Kim Nilsson avgjorde…

– Skönt att förbannelsen äntligen är bruten. Killarna är verkligen värda detta efter allt slit. Många har tidigare varit lite ”lalliga” i sitt spel men nu har alla knutit näven och förstått vad det handlar om, säger han.

Som ett exempel på det lyfter han fram Henke Sjöström som klev fram och tog en straff när andra tvekade. På ett iskallt sätt lyfte han in bollen i kassen.

– Nu är det bara att köra på. Vi åker till Malmö och spelar sedan semi och förhoppningsvis final imorgon, avslutar en mycket glad förbundskapten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *