Killarna till kvart – tjejerna ute

SDF-SM pågår för fullt nere i södra Sverige. Det är ni säkert medvetna om.

Som vanligt infinner sig då en svår avundsjuka från min sida på de lyckligt lottade som har åldern inne (glansdagarna börjar vara länge sedan nu…) att få vara med och spela.

Vår bevakning från turneringen har hittills varit lågmäld men här kommer i alla fall lite tankar om det som har hänt.

Killarna tog sig vidare som grupptvåa. Gruppen vanns av Stockholm och under strecket hittar vi Södermanland, Uppland och Gästrikland. Det var med andra ord ingen lätt grupp som killarna lyckades ta sig vidare ur. Starkt!

Dessutom verkar det som att laget fått klara sig utan målvaktsstjärnan Viktor Bylund – vilket gör bedriften ännu starkare.

Alexander Rönnlund från RIG Umeå (fostrad i Hörnefors) har varit glödhet i turneringen. Tio mål på fyra matcher är klart imponerande från den gänglige vänsterforwarden.

Glädjande är också Erik Falkmans framfart. Luringen från Gamla Stan har finfina nio poäng hittills.

Imorgon bitti fortsätter Västerbotten sitt äventyr då Västernorrland väntar i kvartsfinal!

***

För tjejernas del blev turneringen inte lika lyckad. De hamnade i ”dödens grupp” och lyckades inte ta sig vidare. Det blev bara en trepoängare på fyra försök.

Istället var det Skåne och Småland som gick vidare. Västerbotten slutade trea i gruppen och fyra kom Göteborg. Dalarna slutade sist i gruppen.

Ni ser – det var sannerligen ingen lätt grupp för Västerbotten. Göteborg och Småland var liksom Västerbotten i semifinal i Karlstad, och Skåne gick till final med 96-generationen.

Självklart är det bittert att åka ut redan i gruppen för Västerbottens tjejer. Många förväntar sig mer av just tjejlagen från Västerbotten tack vare vår fina historia. Men nu är det som det är och ur denna ”dödens grupp” kunde endast två lag gå vidare. Tyvärr var inte Västerbotten ett av dessa.

Wilma Hortell blev inte helt oväntat bästa poängplockaren i laget med fem poäng. Bakom henne slutade Nikolina Lundström och Nora Abrahamsson på fyra poäng.

***

Det kommer mer om SDF-SM på denna blogg men det råkar ju även vara två hyfsat intressanta SM-finaler imorgon också.

Godnatt!

1 kommentarer

  1. Ja när man läste inför SDF SM så nämdes vare sig Wilma eller Nora nåt alls i texten när dom intervjuade David från innebandyförbundet. Det här bevisar att jag hade rätt när jag tyckte det var märkligt. Två jätteduktiga tjejer =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *