”Rönnby var bäst när det gällde”

Det blev inget nytt guld för Iksu. Detta trots en smakstart i den första perioden.
I andra vände Rönnby på steken mot ett passivt Iksu-försvar. 2-0 blev till 2-3 och det gjorde att Iksu var tvungna att hitta på något i tredje.
Då gick tränarduon ner på två femmor och försökte få fart på lagmaskinen. Men Rönnby fick det viktiga 4-2-målet och efter det blev uppförsbacken för stor.
Iksu reducerade via Victoria Wikström, lagets klart bästa spelare i matchen, i powerplay men närmare än så kom man inte mot Rönnbys tighta försvar och duktiga målvakt i form av gamla Dalen-keepern Mirja Viklund (utsedd till årets målvakt).

Efter slutsignalen slog jag en pling till min tränare Örjan Lindberg som en gång i tiden har tagit SM-guld med Rönnby.

– Jag såg bara sista halvan av matchen och fick höra att Iksu var överlägsna i början. Men av det jag såg var Rönnby riktigt bra tycker jag, de hade fler spelare som klev fram och ville avgöra, säger Lindberg.

– Nu handlade det om bäst av en match och Rönnby var bäst när det gällde. De har nu vunnit tre av fyra finaler till skillnad från Iksu som bara vunnit 50 % av sina finaler. Iksu har gjort en enastående säsong och jag satte mina pengar på dem innan matchen, men jag tycker att många viker ner sig när det gäller som mest, fortsätter han.

Det resonemanget är lätt att hålla med om. Victoria Wikström var lysande i matchen – men sen då? Vilka stack ut och ville avgöra för Iksu? Julia Nordin var enligt mig näst bäst, och många var väl ”helt okej” – men det krävs ju mer än så i en final.

– Wikström tar helt klart sitt ansvar som stjärna men sedan kan man verkligen fråga sig vad som hände. Wibron var inte ens med i powerplay trots att hon skjuter bäst i SSL. Edberg och Norström har varit fantastiska men i dag var dessa två en besvikelse, konstaterar Lindberg.

– Man pratar ofta om att Iksu är en lagmaskin men det var en lagmaskin som visade sig på banan i dag och det var Rönnby, fortsätter han.

Efter matchen klev Madelene Backlund in och gjorde en minst sagt märklig intervju. Den har redan blivit en snackis i IB-Sverige och jag frågade Örjan vad han tyckte om hennes uttalanden.

– Jag vet själv hur det känns att stå där och förlora en final och då behöver man verkligen inte få några osportsliga kommentarer över sig. Det var väldigt lågt att kläcka ur sig det där när man precis har vunnit. Jag tycker man kan vara glad över vinsten istället för att håna, fastslår Lindberg.

Nu börjar snart herrfinalen och jag frågar vad han tror om den.

– Jag hoppas för innebandyn i Norrland att Dalen vinner. De har gjort en fantastisk säsong. Men mina pengar ligger hos Falun, jag tror att de drar det längsta strået, säger han.

2 kommentarer

    • Någonting i stil med att det var ”rätt åt Iksu!” och att ”de är så sjuuuuukt favoriserade”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *