Tung förlust för Iksu

Trots drömöppning för Iksu var det Rönnby som drog det längsta stråt när damernas SM-final avgjorde. 2-0-ledningen vändes till 2-4 – och efter det reste sig inte Iksu igen.
– Jag vet inte vad som hände. Vi började jättebra i första perioden och sedan kommer vi inte upp i nivå under den andra och tredje. Jag är sjukt besviken, säger Julia Nordin.

Iksu började klart bäst och gick upp i en 2-0-ledning efter mål av Nordin och Victoria Wikström. Men när lagen gick in på planen för den andra perioden fick publiken se en rejäl scenförändring. Iksu började slarva och skapade inte alls samma chanser man gjorde under de första tjugo minuterna. Istället vaknade Rönnby med sina snabba och vassa kontringar. Först reducerade och kvitterade Malin Forslund, och bara en halv minut efter kvitteringen satt även ledningsmålet av Madelene Backlund.

– De backar hem och kontrar. Man straffas direkt när man gör misstag, och de har spelare som kan gå in och avgöra. Rönnby är ett bra lag, konstaterar Nordin.

När Rönnby gjorde 2-4 efter en stark kämpainsats av Rönnbys duo Madelene Backlund och Helena Lundqvist orkade inte Iksu resa sig. Victoria Wikströms snygga reducering till 3-4 i power play gjorde att Iksu kunde plocka ut målvakten för att satsa på en kvittering – men trots chanser lyckades man inte. Rönnby lyckades reda ut stormen.

– En match, en möjligheter. I år vinner Rönnby, nästa år är det Iksu, säger Iksu-tränaren Tomas Hugosson-Wallgren.

***

Grattis Rönnby till SM-guldet. Ett jättetråkigt slut för Iksu, men Rönnby stod idag för en klassisk laginsats med bra kontringsspel. Nu hoppas jag att Dalen kan göra samma sak. Likheterna mellan lagen är faktiskt slående.

Nu går vi direkt till herrfinal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *