Årets rookie till Allstarmatchen!

FOTO: Granlo BK (Texas) 

Granlos poängmaskin Patrik Svensson kunde minsann leverera även i högsta serien. Detta bevisade han under den gångna säsongen då han som 29-åring blev utsedd till årets rookie. Detta efter fina 42 poäng fördelat på 26 mål och 16 assist.

Nu fortsätter succésäsongen med att han blir uttagen i Johan Flinkfelts lag i Allstarmatchen.

– Kul! Jag är självklart med. Jag gillar matcher som denna där resultatet kanske inte är viktigast utan man kan vara avslappnad och förhoppningsvis bjuda på lite innebandygodis, skrattar han.

När jag och Johan skulle ”slåss” om vem som skulle få Patrik i laget backade jag ganska fort. Han har ju nämligen haft problem att leverera på bortaplan i år så jag vågade inte chansa.

–  Haha, det där ryktet förstår jag ingenting om… (skratt). Jag är ganska säker på att jag kommer visa upp den glödheta varianten av mig själv. Med vår i luften är man glad och ingenting kan gå dåligt, säger han.

I och med att han får spela i Flinkfelts lag så kommer han spela mot Johan Samuelsson istället för med honom. Jag frågar hur han har tänkt stoppa världens bästa spelare.

– Det är ganska enkelt faktiskt. Man får se till att han inte kommer till start. Gömma skorna, bryta sönder klubborna, sabotera bilen – jag kan komma på hur många sätt som helst. Kommer han till start däremot, då är det kört, suckar han.

***

Till sist – den givna frågan – hur känns det egentligen att bli utsedd till årets rookie som 29-åring?!

– Det känns så klart lite speciellt. Jag har ju inte haft den förmånen att spela i Superligan tidigare av diverse anledningar, främst mina barn. Kanske betyder priset inte lika mycket för mig som om nån yngre fått det, men det är ändå en ära och jag är stolt. Flera bra spelare var ju nominerade, inte minst Hänninen, säger Svensson.

***

Kul för matchen att få ännu en spelare utifrån som Umeå-publiken får stifta bekantskap med. Patrik Svensson är ju en erkänd lirare och kan kommer säkerligen säkert bjuda publiken på en och annan delikatess.

***

Publicerade spelare hittills:

Flinkfelts lag:

Erik Ställ, Mv, Patrik Svensson, Vf.

Arvidssons lag: 

Johan Samuelsson (lagkapten) C,

Matchen spelas elfte maj i Exel Arena klockan 14.00.

 

 

8 kommentarer

    • Först och främst, men vi har ju vidgat våra vyer i och med att vi har många läsare från övriga Sverige också. Vi tycker det känns kul att ta in några spelare utifrån för att lyfta matchens underhållningsvärde ytterligare några nivåer.

  1. det är ingen som noterat att herrligans publiksnitt precis kom in på 10eplats bland serie i sverige,,,damallsvenskan, superettan i fotboll, handboll i alla dess former kommer före………

    det borde väl ändå någon inom ankdammen innebandy reagera över även på en sådan här sida??

    • Jag har inte noterat detta. Kan du skicka en länk på hela listan så ska vi se vad vi inom ankdammen kan göra! Ankor är inte så snabba varken i tanke eller utförande så du kanske inte kan vänta dig en omedelbar artikel om ämnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *