TGC drar sig ur ettan

TGC, gentlemannaklubben som under sin första säsong i division 1 kom på sjunde plats i tabellen, drar sig ur serien till nästa säsong. Laget väljer att till nästa år börja om i division 3 och anger på sin Facebook-sida det ekonomiska som skäl till att man väljer att trappa ned.

Vidare skriver man också att klubben haft sin bästa år sportsligt medan man haft sin sämsta träningsmässigt – ofta har det varit så få som tio spelare på träningarna – och då är det svårt att bedriva en verksamhet.

Man ser ändå hoppfullt på framtiden. Många spelare har lovat att stanna kvar och dessutom har de lockat till sig några nya (och nygamla) spelare till klubben. Målsättningen är att laget ska spela i division 2 säsongen 2014/15.

Slutligen lovar de att man kommer fortsätta att bjuda på show både innan och under matcherna. Dessutom lovar de (till Jakob Arvidssons stora glädje…) en fikabuffé under säsongen!

***

Inte super-duper-oväntat men likväl tråkigt att TGC drar sig ur serien. Man visade under säsongen att man hör hemma i en högre serie, men det är inte någon hemlighet att ettan är väldigt dyr att spela i. Säsongen som gick innehöll bortamatcher från Kiruna i norr och Gävle i söder. Det tär i plånboken.

9 kommentarer

 1. Väldigt väntat. Nu får dom chans att visa upp sina pajaskonster i Umeå varje helg. Hoppas dom lägger ned.

 2. Tack för en underbar säsong TGC! Ni är Umeås, kanske Sveriges, mest underhållande lag! Alla haterz är bara avundsjuka på att ni har roligt tillsammans. Längtar till nästa fest och att följa er nästa säsong 😀

 3. Ser fram emot att få en ny knäskada genom nån ny skön sen tackling från nån skön lirare så att de kan få sig ett gott skratt på bänken. Saknas det spänning i matcherna hittar man nya sätt att roa sig.

  • Jag hoppas och tror att TGC och alla andra lag inte går in medvetet för att skada. Det vore sanslöst trist om så var fallet.

 4. Som jag ser det har TGC blivit ett lag som fått en stämpel som ”sköna fräna lirare” som tar sporten med en klackspark.
  Många av spelarna tar därför gärna en utvisning för fult spel bara för att roa sina fans. Jag har sett TGC ett antal matcher och flera gånger har det varit onödiga saker som hänt. Risk för skador är överhängande.

 5. Ring mig när du har statistik på att de har fler eller alternativt mest utvisningsminuter i div.1. Sen får du gärna höra av dig med personer som blivit skadade när de mött TGC. Och då är det riktiga skador, inte små kärringar som klagar över att de spelar hårt!

  I år har det varit fokus på underhållning så vitt jag vet/har sett. De har bjudit på bra arrangemang (trots lite folk runt ikring) och roligt spel, inget speciellt fult som jag vet. Men dela gärna med dig Sjöberg, du verkar ju ”känna” alla dessa lirare, om du sitter inne på annan info!

 6. Kan erkänna att jag inte sett dom speciellt ofta sista säsongen men väldigt många matcher föregående säsonger när dom tog sig från div 3 via div 2 till ettan. Och visst delar du upp skadorna i ”riktiga” och ”kärring” skador så handlar de flesta om kategorin ”kärring”. Men ett inlägg som ditt förstärker väl bara TGCs syn på innebandyn. Låt vara att det blivit bättre sista säsongen. Kan ju ha att göra med en skada på eran back…….

 7. Tycker faktiskt Sjöbergs uppmålade bild är kraftigt förstärkt. Kollade igenom statistiken på Innebandy.se
  Där kan man se att tgcs totala utvisningsminuter på 128 minuter den gångna säsongen på totalt 22 matcher vilket blir ungefär 5.81 minuter per match på botbänken.
  För att kunna jämföra så tog jag tbs utvisningsminuter samma säsong, som var 106 minuter på 22 matcher vilket blir då 4.81 minuter per match på botbänken.
  Båda laget har enligt mig dragit på sig en normal mängd utvisningar under en vanlig säsong, och till typ 90-95% vanliga 2 minuters utvisningar, tex upprepade förseelser eller slag.

  Kolla man däremot till exempel ett lokalt lag i div 2, låt oss säga Umeå IK, så får man ut 215 minuters utvisningar på totalt 20 matcher. Vilket ger 10,75 minuter per match på botbänken. Mot för tgcs 207 minuter på 20 matcher (deras säsong i div 2)

  Min slutsats är att Sjöberg har fått en felaktig bild av ett underhållande lag, baserat tydligen på tråkiga antaganden eftersom hen inte haft faktan klar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *