Äntligen hemma

Det har varit en fantastisk upplevelse att vara i Kina och åka skidor. Hade dock oturen att bli sjuk redan efter första loppet. Jag visste att risken var stor men det kändes förjävligt när jag fick stanna kvar på hotellet medan dom andra körde Vasaloppet. Vi var rätt många som blev sjuka, så det var ju inte så ensamt. Det blev en hel del turistande istället. När dom övriga drog vidare till inre Mongoliet för den sista etappen av touren var vi ett gäng som stannade i Peking istället. Shit vad dålig luften är där! De obligatoriska turistmålen avverkades, muren, himmelskafridenstorg och den Förbjudna staden.

Inre Mongoliet verkar ha varit en speciell plats, alldeles kargt, en massa sand och kallt men det var bara konstsnö. Staden där tävlingen gick hade 30 000 invånare och de flesta hade aldrig sett västerlänningar tidigare. Fredrik Byström berättade att när dom gick in i en affär stannade den helt upp och alla bara glodde på de långväga gästerna. Tävlingarna i inre Mongoliet var dom enda som hade stor publik under hela tävlingen. Det var flera tusen som besökte dom andra tävlingarna också men efter invigningen och kvalet åkte dom flesta hem. Kina är märkligt, det är inte själva tävlingen som är det viktiga utan invigningen!

I helgen skulle jag ha åkt i Åsarna. I början av veckan kändes det som att det var möjligt, men nu känner jag mig helt under isen. Ska ta det lugnt i några dagar nu och sen ska det bli skönt att dra igång på allvar till veckan.

/Joakim

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *