Kanonupplägg..

 20080228210.jpg

Sprinten var min första tävlingsdag, och första dagen jag överhuvudtaget besökte tävlingsplatsen. (innan hade jag åkt rullskidor, sprungit och kört styrka nere i dalen)

Med kanonskidor och ett OK kval känslomässigt blev resultatet en 6:e plats i kvalet (Brynte körde benskate och gled in som 11:a)..

Det var varmt i solen, hade gärna åkt naken, men sponsorerna ska ju få sitt också :/

I kvarten plockade jag lätt starten och ledde ungefär halva långbacken innan min taktik knäcktes av fransoser som kom farande från alla möjliga håll. Men jag hade häng som 4:a innan utförsbacken mot stadion. Och in på stadion krachade först Oli-Pekka Tolvanen framför mig, och därefter skulle jag göra en fräck manöver in på upploppet som nästan höll på att lyckas. Det slutade med krasch med en fransman.

Jag kände mig i alla fall pigg, och kunde återhämta mig bra utför trots allt. Det fanns stora möjligheter till semifinal-plats tror jag.

15km klassiskt kändes som min största chans att få till ett bra lopp. Det var rejält fint klisterföre och oerhört mycket diagonalåkning i Åsarna-lutning. Det var den jobbigaste skidtävling jag någonsin åkt, snäppet värre än Lappmarksloppet när man var mindre. Jag mådde hemskt efteråt, allt bara snurrade.

Men jag tyckte jag gjorde ett helt okey lopp. Men jag var oändligt långt efter Martin Jaks som vann. Det gick fruktansvärt långsamt i backarna, det var stavgångskänsla. Det var bara att acceptera resultatet, men klart man var besviken. Fredrik ”Fidde” Karlsson åkte riktigt bra och blev 8:a! Lars Suther öppnade hårt (4:a vid 1,5km) och sen small det bara till i skallen på honom. Förbenade höjd.

30km/F Masstart hade jag inga förhoppningar på. Jag har inte åkt så många 3-milar och jag har haft svårt att orka distansen förut. Starten gick och jag avancerade rätt fort uppåt i fältet, men tempot var ganska lågt i början. Farten ökade eftersom och efter 15-16km (jag var grymt nöjd att ha hängt med ända dit) gick Petter Eliassen upp och tryckte på. Jag låg faktiskt 2:a då så jag kunde utan stress försöka följa honom, men mot toppen av backen kände jag att farten var lite höög.. Jag släppte en lucka som Dario Cologna och någon ryss täppte till, men jag hängde fortsatt med.. efter 20km började körningen från Cologna. Jag var trött och tappade en del mellan 20-25km. På sista varvet piggnade jag åter till och kunde spurta ifrån de 4 andra jag tampades med på slutet. Fick höra att 10:e platsen var inom räckhåll och det var tillsammans med kaffet kicken jag behövde på slutet.

Jag har aldrig haft så bra skidor.

Förresten åkte tåg till Mora och tittade på Vasaloppet igår. Det var länge sedan man såg så stora differenser.

Återkommer med mer bilder.

/Markus

1 kommentarer

  1. gratulerar till de bra resultaten mackan, härligt! jag följer eran blogg med entusiasm. såg förövrigt grr rulla runt i sundsvall när jag var på väg hem från stockholm förra helgen! nostalgi! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *