En norrländsk ljuspunkt

Skatamarksloppet blev en fantastiskt trevlig överraskning. Jag hade hört talas om att det var en fin tävling med kanonpriser, men tävlingsbanan var lika utmanande 🙂

20km riktig klassisk skidåkning, jag kan förstå att Sami Jauhojärvi varit här flera gånger – senast 2006. Ett smalt spår draget inne mellan buskar och snår. Förbannade GATOR vi måste åka på nu.

Att komma från Lugnets skidstadion och sätta foten i Skogså var som att komma från en öken till en sandstrand..

Det är verkligen synd att det inte finns lika många sådana här tävlingar längre. Och jag kan förstå de som säger att ”det var bättre förr”.

20080322252.jpg

I starten gick 4 st ganska snabbt loss det var – Modin, Jocke, jag och Matti Kylmälä en duktig finne. Gemensam fråga: vart tog Flinkfeldt vägen?

Modin körde på rätt hårt i backarna i början, men vi höll ihop. Efter en dryg mil kom Flinkfeldt ikapp.. Jocke blev trött på slutet ( ”jag har vart så j%*vla trött i veckan…”)

Jesper Modin var urstark på upploppet och vann före Flinkfeldt, som hade en annorlunda starttaktik i år – sist ut…

Jag gjorde en kallstart, var lite dåligt uppvärmd, och fick slita hela vägen. Men jag var med ”de stora” in på upploppet, fast någon spurt blev det inte tal om.. 3:a är jag nöjd med – idag.

Skatamarksloppet kommer jag definitivt åka fler gånger!

/Markus

1 kommentarer

  1. SSK Skidblogg
    Det är roligt att läsa era inlevelserika, seriösa och glädjefulla reportage från skidåkarlivet. Misstänker att ni är svergebäst bland skidklubbarna i ämnet skidblogg.
    & Grattis till många fina skidresultat 07/08, lycka till med avslutningen av säsongen. //Pajen:-))

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *