Bryta en sprint..

Femmilen i lördags blev av det jobbigare slaget, för min kropp hade sargats av en kort viros tidigare under veckan, och sen var det ett hysteriskt vallaföre igen. Typiskt, när det var så rättvisa förhållanden under fredagen. Jag är oerhört nöjd av att jag bara tog mig i mål, men jag hyllar verkligen banan i Orsa som inte lämnade mig oberörd.

Jag och Tor hade ett starkt sistavarv tillsammans på G, men tyvärr så slog den sagolika krampen i Tors rectus femoris ner som en bomb.. Jag märkte inget, för jag hörde inget skrik..

Men dom där 3cm snö som låg där och sög i 5 långa mil kunde väl arrangörerna fräst bort på morgonen?! Tydligen inte..

Kul att våra sprintåkare Berglund och Jocke levererade precis som vi trodde och hoppats 🙂 Berglund var riktigt stark och det var kul att se! Jocke är ju alltid stark, men han hade nog gärna hoppats på en lite tyngre bana.

Reste till Meråker direkt efter mitt sprintkval, som kändes bra. Men handtaget på staven ville annat. Jag bröt sprinten efter det att handtaget small av eftersom jag inte ville glida i mål som 56:a med 367 i fis-poäng. Jag känner mig lite som en fjant idag. Bryta en sprint…

Idag var det typ 12 grader varmt i Meråker och sol. Och grusvägen upp till skidstadion är i katastrofalt skick, jag undrar hur det skall gå närmaste tiden egentligen.. Det känns som man surfar när man åker över lervällingen.

Petter Northug jr vann Flyktingerennet igår före bl.a. Svärd, Frode, Eldar Rönning och Ahrlin i en spurt. Hörde rykten om att Petter skall ha vart lite ful och fräck mot slutet av loppet. Kransen hängde dock över hans postlåda idag i Meråker, så han verkar nöjd över segern..

www.storlirennet.no körs nästa helg. Även om jag gärna åkt i Sorsele/Storuman 🙂

/Markus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *