Vilken helg! Bröt mitt första lopp!

En timme före start fick vi låna Stockviks vallabod, i smärre panik la vi på Zerofox(valla-pulver) och hoppades på det bästa inför SM 5 -milen i Orsa-Grönklitt. Det fungerade bra..i dryga milen. Mackan fastnade vid första varvningen och jag kunde inte göra mer än att fråga vad som hänt. ”Nja..” tror jag svaret blev.

Jag hängde på ett gäng med fem-sex åkare och hann väl till 18-19 km då skidorna ”skar” och slet i några kilometer innan jag fick släppa. Sen var det en plåga. Mackan åkte ikapp de två minuter han hade släppt på mig och jag följde honom i fem kilometer innan benen låste sig och jag fick staka till sidan och tippa ner på backen, hann ut på sista varvet alla fall! Som tur var hjälpte en snäll Mora-ledare mig att få av skidorna och han lyckades efter några minuter att bända tillbaka benen så jag kunde ställa mig upp. Jag fick bryta en tävling för första gången och det kändes lite surt även om sluttiden och slutplaceringen ändå inte varit något att skryta med. Mackan gjorde det bra att kämpa i mål med de förutsättningar vi hade! Eloge där! Anders Södergren dundrade in tre minuter före tvåan Mathias Fredrikson och 8(!!!) minuter före trean Fredrik Karlsson.

På kvällen var det kamratmiddag och vi fick sällskap av Gunde som berättade björnhistorier med stor (sin vana trogen) inlevelse. Även Södergren kom förbi och berättade att det sprungit förbi en nyvaken björn på tävlingsspåret under 5-milen. Ironiskt med tanke på att det ligger en ihägnad björnpark några hundra meter därifrån.

Igår var det sprint där Berglund lyckades bäst och tog sig till b-final. Vi andra presterade inte max.

/Tor

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *