Hur många spetsar?

Jag har slagit rekord i antalet sönderkörda stavspetsar i år. Jag har tappat räkningen, men jag kommer nog ändå inte i närheten av Larsas pers på 22st från ifjol (eller vad det nu var)…

Jag har tänkt bli bättre på att staka, för jag är övertygad om att mycket sitter där. Överkroppen är betydelsefull i dagens skidåkning, så där finns mycket att hämta. Bl.a. så stakar man mycket mer nu än förr, sen så har Skating och överkropp mycket intressant ihop. Speciellt när det är uppför så får stavarna gynnsammare och gynnsammare position gentemot underlaget ju brantare det blir. Det finns mätningar på att 2/3 av framdriften i skating uppför kommer från stavarna.. Treans växel är extrem, eftersom den mest liknar stakning.

Synd att det inte blev nåt läger i Hemavan, men det var dåligt av ”informatörerna” att inte informera oss aktiva tydligare och tidigare. Vill vi ha några läger i framtiden måste informationen bli betydligt bättre, det är ju närmast skandal tycker jag. Det hade nog blivit en bra läger, Stefan!

Men dom där 5000 spännen på Ryfjällets topp ligger ju ändå och vilar i Tors händer, om ni frågar mig!

/Markus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *