Hur tränar du?

Äldre personer (50+) anser ofta att löpning är den träning skidåkare bör utöva mest under sommar och höst. Cykelträning kommer ofta längst ner på deras lista. Om diskussionen kommer så långt som till styrketräning brukar det inte finnas så mycket att prata om. När man själv funderar på vilken styrketräning som är bäst blir man avbruten av att de pratat om något skogsarbete som skidåkare tydligen sysslade med förut. Detta arbete ska tydligen ha varit det bästa för att bygga en stark skidåkarkropp.

Tittar man på hur skidåkare tränar idag så är det väldigt varierande. En del gillar att träna lite av allt, rullskidor klassiskt, rullskidor skate, löpning, skidgång cykel och olika former av styrketräning. Andra ser rullskidor som en del och löpning som en annan och fördelar träningen jämt mellan dessa plus att de lägger in en del styrkepass. Det finns också de som tränar mycket löpning under en period och rullskidor under en annan.

En klok person som jag beundrar sa till mig en gång att jag skulle välja den väg jag själv trodde på och den träningsform som jag själv gillade. Detta bygger jag min träning på. Jag gillar att ha roligt!

Hur tränar du?

bild-33.png

/Klas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *