Vatten, en magisk molekyl

www.snowcrystals.com

Vatten är fundamentalt för allt liv. Vattenmolekyler i atmosfären absorberar infraröd strålning och skickar tillbaka det till jorden (växthuseffekt), vattnets värmekapacitet (specific heat) är särskilt hög vilket ger det gynnsamma klimatet på jorden (krävs mycket energi för att höja temperaturen)  och vatten har högre densitet i flytande form än i fast form – vilket är fascinerande!

Det finns flera hundra olika typer av iskristaller av vatten som varierar i nederbörden beroende på lufttryck, temperatur, luftfuktighet m.m. Detta brukar kallas snö vad jag vet, det man åker skidor på och det som finns i oändligt antal former på jorden beroende på plats..

snowcrystals.com ger en bild av hur många olika typer av snö det finns. För att komplicera vallningen ytterliggare alltså!

Lycka till.

/Markus

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *