Maxtest och nu kaffe!

Nu är rullskidbandet invigt. Jobbigt med test som det ska vara. Fick kanske inte riktigt ut allt men tycker ändå att resultaten var ok.
Skönt med en kaffe nu efter. Var tvungen att hoppa över lunchkaffet då testet låg så pass nära. Är det något som jag är petig med är det mat före en tävling eller test. Petig = Ät LITE och drick inte kaffe!

Levde dock på kanelbullar före nattmilen i början av sommaren som gick ok. Knepet då var att våga hoppa över maten, kanelbullarna var tillräckligt. Det är ett finlir som få förstår sig på. Före långlopp är knepet INTE att äta så mycket man kan. Utan det är att sakta fylla på reserverna några dagar innan. Äta lite frukter och ”chilla” lite på passen. Dagen innan ska middagen vara liten, absolut inte för stor. Ett försiktigt kvällsfika och en liten frukost. Då är man med i leken! Före ett av mina bättre lopp var det enda jag åt till frukost en apelsin. Kroppen sa ifrån att det var det enda som behövdes. Lagren var redan fulla. Mathysterin som blivit inom skidåkning är helt konstig. Ät lagom och må bra! Nu innan säsongen är det dock viktigt att minska lite i vikt för att inte vara för tung i backarna. 600-1000 gram svenskt smör i veckan är lagom för att genomföra en balanserad viktminskning.

I helgen var det inte maten som låg bakom det usla resultatet i Umemilen. Det var något annat…
Kände mig bara riktigt dålig. Slet hund i 9 km då jag insåg att det skulle bli ett riktigt flopp-lopp. Hade inte motivationen att pressa enda in den sista kilometern.

/Ännu rätt tjocka Klas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *