Skidor


Var ett tag sen någon skrev här. Ska försöka skriva lite mer och försöka få upp denna blogg igen.

Vi har precis varit och åkt SM. Det första SMet som jag vet som körts utan några distanslopp på klassiskt. SM-sprinten var det enda som gick i klassiskt. För mig gick det inte så väldigt bra, hade dock inte så höga tankar före heller då jag är 5 klasser bättre i klassiskt och inte är någon sprintkung. 5-milen går tyvärr precis som 15 konstigt nog också i skate. Den går dock i mars i Skellefteå då även stafetten körs. Men delar av 15 km skate kändes bättre än tidigare skate-lopp så får ta med mig det till 5-milen.

Markus, nu Umeå, gjorde ett riktigt grymt SM! Väldigt kul att se, 10a på dubbeljakten och 8a på sprinten. Världscupen nästa säsong…

I helgen blir det långlopp på nydala, Vildmannaloppet. Inte så kul bana (varför inte köra på i20?) men bra att komma igång med långloppen och inget annat lopp denna helg. Helgen efter är det ICA-loppet som är en av de roligaste svenska långloppen. 25 000 där till segraren brukar göra att det kommer en hel del bra åkare. Slutade 9a där förra året 1,20 efter Brink. Hoppas på bättre resultat i år. Synd bara att de lagt DM samma helg, passat bättre denna helg. Nu helgen före SM var vi och åkte i Järvsjöby, 10 klassiskt lördag och jaktstart 10 skate söndag. Gick helt ok på klassiska där jag var 3a, 13 s efter Anders Svanebo och Peter Jönsson. Skaten gick sämre då både Tor och Jocke kom ikapp och på sista kilometern åkte ifrån. Svanebo som då var överlägsen gjorde ett riktigt grymt lopp på 15 skate på SM där han slutade 6a!

Intervaller klassiskt på Gammlia ikväll med ett tio-tal åkare.

/Klas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *