Dubbeljakt

Igår körde vi ett testrace på Umåker vid Röbäck. Umeås klart bästa spår. Ca 8 km klassiskt och 8,5 km skate med skidbyte.

Jag gick ut rätt hårt och drog hela första varvet på femman. Var småseg in på varvning där mackan tryckte på ut på andra kortare klassiska varvet. Blev en lucka efter ett tag och Silver som släppte lite tidigare kom ikapp mig. Mackan drog iväg med hela 50 s innan skidbytet. Skaten blev seg för alla tror jag efter en ganska tuff klassisk del. Kallt, ca – 15. Ingen av jag och Silver kunde ta in på Markus eller åka ifrån varandra. Blev spurt med vinst för mig. Jag var var lite mer taktisk och låg först in på det korta upploppet. Tappade ca 45 s till på Markus på skaten. Besviken att behöva släppa Markus där ut på andra varvet men ett bra race blev det i varje fall.

I helgen blir det en till dubbeljakt i Storfors för mig på lördag och årets första långlopp i Norsjö på söndag. Får se där om någon vill dra på hårt från start. Skulle vara kul. Hoppas vi ses Tor!

/Klas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *