PK Nordic nappet, Saint Deamon och Dawn of silence

SKÖNA hårdrockare, soligt och skönt på isen!
Imorse klev jag upp 8:00 och började förbereda dagens pimpeltävling, utrustningen var redan i topptrim! En stor termos kaffe, några mackor, vatten, marabouchoklad och en påse nötter packades ner i ryggsäcken. Jag funderade om jag skulle åka Kullavägen eller Vindelvägen, renarna kan vara ganska jobbiga efter Kulla. Äsch tänkte jag och åkte närmaste vägen från Grubbe, jag vet ju hur man får renarna av vägen.

Framme i Långviksvallen anmälde jag mig till tävlingen och tittade ut över sjön för att se var svärfar Affe, Per och Niklas tipsat om vart jag ska gå. Travade sen ut i mina nya varma skor för 4 timmars fiske och var rätt nöjd med att det inte blev någon öl på lördagen. Fisk fick jag men jag stannade inte kvar för prisutdelning, vad tror ni det beror på? Provade lite olika trekrokar och upptäckte att längre panglänk och större krok var bättre, det gick snabbare att kroka av mina 1033 gram under fyra timmar:D! Jag lär mig hela tiden och det är så roligt, lite jobbigt är det att borra borra borra hela tiden och att ta upp alla dessa småborrar som jag egentligen vill släppa tillbaka. Jag behöll min småfisk som agn och till helgen ska jag ismeta gädda i Tavelsjö, Felix är där på sportlovet med svärföräldrarna. Lena och jag åker upp efter jobbet på fredag och ut på isen blir det direkt, där kan jag använda skotern och ta mig fram till de olika ”hotspots” som jag har fått tips om.

Lördagkvällen var enorm, alla scener hade bra band som jag ville se och det blev ett trappmaraton för att hinna med så många som möjligt. Death Maze började 19:30, ett ungt Umeåband som ”Skägget” rekomenderat. Tunga var dem och det är så roligt att se alla fantastiska musiker, blyga och nervösaså leverar dem tung musik och growl! Bra jobbat!! Klockan 20:00 började tyska Stormwarrior som inte var någon höjdare enligt mig, vilken fart dem hade med en skicklig gitarrist som försvann i basgångarna och trummorna. Halvpissigt mellansnack på tysk-engelska, det var ganska skönt att rusa ner till studion för att se Saint Deamon som spelade 21:00, jag älskar deras skiva och TK hade sett dom i någon håla kring Avesta där han bor.
dsc03108.jpg(Foto: Mats Söderholm)
Ingen var besviken efter deras urladdning, vilken spelglädje och sköna melodier. Jag tar på mig all credit för deras spelning då det var jag som tjatade på Jens att ta hit dom, nästa år hoppas jag få se Facebreaker!!! 22:00 spelade Danko Jones men jag är inte så intresserad av att dansa tryckare med Jens, jag valde att se Dawn of silence istället.
dsc03115.jpg(Foto: Mats Söderholm)
Finspångsgrabbar som spelar riktig heavy metal, de spelar den metal som jag gillar mest av allt. Jag köpte deras mössa som tack för spelningen, skönt då det var kallt att vänta på bussen!! Mitt största dilemma under kvällen var att se Opeth eller hemmabandet Guillotine som avslutade på var sin scen. 25 minuter och Opeth hade spelat 1,5 låt vilket blev lite tradigt så vi avslutade i Studion med Guilllotine som var arga, tunga och snabba. I vår ska jag se Satyricon, Zonaria, Whitesnake och H.E.A.T och många fler hoppas jag.
HOUSE OF METAL 2010

Nu har har jag haft några inlägg som handlat om lite annat, vad skönt det är med frihet!! Jag lovar det kommer fiske nu när våren snart är här, det blir mer pimpel också. Båten åker i så snabbt som bara den när isen släpper i Tavelsjö, ska hämta mitt nya jerk/spinnspö som jag beställt på Blixt och sen ska jag ut och dänga gamla madamer. De största gäddorna är madamer och det är ett klockrent C&R fiske, blir det 2-3 kilosgäddor då tar jag hem dom för att göra gäddfärs Mmm!

Skitfiske och horns up!!
M

1 kommentarer

  1. Bra recencerat om house of metal,Musik recenterna tror jag inte va på konserna!.Eller så har dem inte hunnit sett så många konserer i livet, Eller så är smaken delad, som tur är det, Så let the be rock in the fishing tours,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *