Fiskeabstinens

Varför skriker kroppen efter en fisketur, vad är det som gör att man längtar ut?
Nu har jag arbetat två dagar sen senaste fisketuren, ett nytt barn har börjat på avdelningen som jag kommer vara ansvarig för. Det är alltid roligt att träffa nya barn och föräldrar, det blir en ny utmaning för mig som gått och ”såsat” till och har svårt att hitta motivation. Jag trivs alldeles utmärkt med barn, de har en energi och glädje som jag mår bra av. Mitt bloggande här har gett mig ett nytt intresse som jag inte trodde att jag hade, det är en utmaning att skriva om mitt fritidsintresse fiske men också fotboll som jag egentligen skulle vilja arbeta med fullt ut!

Det enda jag gör är att gå omkring och tänka på fiske, mina tankar åker iväg till den underbara solen i lördags. Spänningen över att vänta på en vippa eller bjällra som gör sig påmind eller en stöt på pimpelkroken, att plocka fram termosen och hälla upp en kopp kaffe och bara njuta. När jag pimpeltävlade i Tavelsjö senast satt jag tyst nästan 4 timmar och kommer inte ens ihåg vad jag tänkte, snacka om att slappna av! Funderingar hur jag ska utveckla min utrustning så jag får bästa möjliga fiske återkommer ständigt. Jag kan inte sluta tänka på att isen finns där, fisken bara väntar och det känns som den ropar efter mig. Våren är i anstormande och det börjar snart bli dags att se över utrustningen för vår, sommar och höstfisket. Fixa till flugspöt och lära mig att presentera en fluga, nya linor och vilka tjocklekar på de olika spinn och haspelrullarna jag vill ha. Det börjar bli dags nu, tiden går fort och dom som säger att det går fortare när man blir äldre har inte fel!

Det var riktigt härligt igår när jag satt i omklädningsrummet, Timmy bjöd på tårta och grabbarna pratade om inkilningen i lördags som för övrigt är hemlig för utomstående. Det var länge sedan det var så bra stämning i omklädningsrummet sen jag kom tillbaks till Umeå FC 1998! Tim frågade mig när målvakterna skulle få följa med och pimpla, jag trodde han skojade men det vore riktigt roligt om vi kunde göra det en dag!!!!

Vilken tur att det finns musik och speciellt ”metal”, en stor energigivare med band som Iron Maiden, Slipknot, Metallica, Hammerforce, Steel assassin och Dawn of silence (har skickat några bilder och filmer till dom från House of metal) i min ipod där jag har över 2400 låtar ”pure metal” som förgyller tillvaron. Jag längtar till 27/4 då jag ska se Zonaria och Satyricon.
Det jag vill avsluta med idag är ”horns up” och ”tight lines”
M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *