VM kval i gäddfiske?

Två pimpeltävlingar gjorda, egentligen vill jag vara med i den här?
Pike challenge 2009 i mitten på maj är en intressant tävling i Örnsköldsviks skärgård, 20 timmars C&R fiske går av stapeln 15-16/5 som en kvaltävling till VM. Jag trodde inte att det var sant när jag läste det, VM i gäddfiske i Florida. Det finnas VM i allt så varför inte? Det vore intressant att vara med eftersom jag är från Ö-vik och känner till några heta ställen, jag inser dock min begränsning och väljer att lära mig fiska jerkbait först. Det vore enormt spännande att sätta sig i pappas båt, dra iväg och leta stora gäddor i mina gamla fiskevatten. Nej, ”dream on Mats” du kommer inte att bli en storfräsare på fiske, du är amatör som har roligt och njuter av naturens gåvor och smaker!

Tävla och tävla, jag vet inte om jag är så förtjust i att pimpeltävla? Att ta upp en massa ”tusenbröder” och abborre sen slänga dem då de knappt kan användas till kattmat? Många anser att det är fiskevård och ger plats åt större fisk, jag har inte skapat mig en uppfattning om det än! Jag kommer säkert att fortsätta tävla men med inriktning på naturupplevelsen, jag tror inte att jag kommer att springa och borra hål överallt för att ta upp småfisk. Jag ska njuta, det är nog mycket stress och krav i vardagen! Sportfisket ska vara en ventil och ge möjlighet till reflektion, njutning och avslappning mm, en fördel är att man får mat på bordet

Det blir inga fler Blixtpimpel i vår, match med Umeå FC eller fiske i Tavelsjö går före den här gången. Det kommer dock fler tillfällen, då ska jag lista ut vart fisken är och kanske ta hem ett presentkort på 3000 kr eller en keps som är en STOR framgång?

Skitfiske=skrock? Idag är det Fredagen den 13:e, vad ska man tro?

Om ni inte hört Brasilianarna Soulspell så ta och lyssna på dem, underbar metal!! ROCK ON!!

M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *