Är jag helt galen?

Börjar det bli galenskap, eller är det bara andra som tycker det?
Två dagar sen jag pimplade sist och som vanligt så tänker jag bara på att fiska, på förmiddagen idag när solen sken något fantastiskt kände jag att jag var på fel ställe. Det var det perfekta vädret för att åka ut, solen sken och värmde där jag stod på jobbet och hackade upp en brunn. ”Det här är väl det närmaste jag kommer ett hål i isen på några dagar tänkte jag besviket?” Det gick inte länge så kom det kommentarer både från kollegorna och föräldrar, det vill säga dem som vet om mitt brinnande intresse över att göra hål i is. Pratade med ”Torbjörn” och var riktigt nyfiken på sjön Trehörningen som han fiskat i, det är en grannsjö till Tavelsjö´n. Han pratar ofta om sin 9,6 kilos gädda som han tog där fast från båt, jag är lite sugen att åka dit till helgen! Sybil och Erling bor vid Trehörning och driver ett litet ekologiskt företag som heter Oxvikens gård, de säljer växter, grönsaker och kryddor på somrarna men man kan även beställa lamm från dem mm. Inte många som vet det men dem brukar levererera olika produkter till Restaurang Viktor i Umeå, det är inte illa eftersom det är Umeå´s finaste restaurang.

För att stilla min fiskeabstinens så grejar jag med min utrustning, jag gör nya panglänkar, upphängare till öringfisket i älven, ismetes tackel eller bara slipar krokar på min wobblers och jerkbaits. Jag tycker det är roligt att gå igenom panglänkarna och ta bort maggotrester från krokarna. Putsa vertikalerna och knyta om snappers, snappers är små krokar som jag har i stället för beteslås. Det är små krokar som jag sätter på linan så det är lätt att byta från t ex vertikal till balanspirk, dem sitter även på panglänkarna så det är smidigt att byta krok.
dsc00196.jpg (Foto: Mats Söderholm)
Min pimpel låda med olika vertikaler, krokar, spötoppar, balanser, ”myshkor” och pirkar, i småpåsarna har jag lagrat olika snappers, panglänkar och maggotkrokar. Allt möjligt som kan vara bra att ha när det är trögt fiske, jag gör vad jag kan för att få middag på bordet!!
Tavelsjö på fredag och då tänker jag fiska hela helgen, Umeå FC har bortamatch i Östersund så jag är ledig. Rapporter kommer självklart oavsett om jag fått fisk eller inte!

Skitfiske och ”metal” på er!
M

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>