Hugg!!


Sovmorgon som vanligt och kraftigt besviken på Sverige-Danmark matchen igår kväll, förbannad över Sveriges förlust då det nog inte räcker till något VM 2010 i Sydafrika? Packade fika, tankade båten och snabbt var vi ute på ”tarmgrundet” för lite pimpel. Lena upptäckte då att hon inte hade med sig grejorna, skojar du sa jag måste vi vända om? NÄPP hon hade bara glömt att titta i sin väska för där låg alla grejorna, skönt då var det bara att sätta igång. Små abborrar fanns det på grundet men ingen större lycka med maskarna, vertikalerna, balanserna och pirkarna, det blåste kallt och solen ville inte värma oss så det var tur att vi hade bra med kläder på oss.

Vi åkte mot Lövön och mötte en båt som ”trollade” och de hade fått några smågäddor. Nu skulle min ”zam-tail” få sig en ordentlig testperiod, jag följde de råd jag fått av Blixt-Jonas samt av medlemmar på forumen. Sakta, sakta, sakta, sakta och sakta ska man ”jerka”, veva och låta den sjunka, enligt en på forumet ska man nästan somna för att den ska gå rätt. Det blev skittråkigt men jag hade gett mig fan på att den skulle fungera, till slut gav jag upp och provade de säkra ”jerkarna pig och salmo” men inte då. Hungern började sätta in så vi käkade våra mackor och drack kaffe i den kalla vinden, fisket värmde tyvärr inte något heller! Jag vill ha HUGG!!!!

Vi åkte mot Sunnansjö och pimplade lite men inte då, vidare bort mot Storön till ett säkert abborrställe enligt Affe. Där var det så djupt att ankarsnöret inte räckte till, vi flyttade in en bit och Lena tog upp några mörtar. Huggen uteblev där med så ”tarmgrundet” lockade igen eftersom det verkade vara enda stället som det fanns fisk? Ner med ankaret där igen, vi flyttade runt några gånger och det var totalt dött. Jag sa till Lena att nu var det dags att ”jerka” vid Tavelsjövägen, vi åkte dit och började dänga betena och det var helt hopplöst efter hela den vasskanten. Inte en följare eller ett hugg, vi började misströsta och pratade om att åka hem. Det kändes som rätt beslut eftersom det enda vi önskade oss uteblev och det var HUGG!

Ikväll skrev jag med Filip på messenger och han hade haft ett 8 timmars pass i Ostnäs idag, ca 40 gäddor med en topp på drygt 7kg och 103 cm. Han hade iallafall HUGG, det kan man inte säga om oss!!! Östersund-Umeå FC slutade oavgjort 2-2 och det blev en jobbig väntan på sms-rapporterna, vi gjorde 2-2 på sista sparken i matchen och det var bättre än en förlust!

Skitfiske
M

1 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>