Matlista.

Jag läste hos Katta Kvack att de ska börja göra matlista (men fortsätt gärna att handla på den lilla matbutiken! Värna om det lilla!). Matlista är nog det bästa nånsin. Det är inspirerar till att göra bra och riktig mat. Så jag tänker att jag ska göra en matlista här. Just nu har jag en massa potatis, en halv purjolök, rödbetor, fyra tomater, svenska äpplen, lite kräm fräsch och utgången turkisk yoghurt som skulle behöva ätas upp. Igår gjorde vi fyllda paprikor (och guuu vad gott det var). Ingenting tar längre tid att laga än MAX 45 minuter och är ju skitnyttig. Och vegetariskt. Och billigt. Såklart.

Dagens mat:
Ugnsstekta rödbetor med äppeltzatsiki och rostade solroskärnor
4 personer.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta rödbetorna, lägg de i en form. Häll på olja och in i ugnen. Riv ett stort eller två små svenska äpplen, gärna med skalet på. Blanda med 2 dl yoghurt, en pressad vitlöksklyfta, salt och svartpeppar. Värm en stekpanna och rosta 1 dl. solroskärnor. Ha en riktigt het panna och rör hela tiden. Efter 45 minuter är rödbetorna klara.

Onsdag:
Potatis och purjolökssoppa och vitlökskräm

Torsdag:
Glutenfri coucous med stekt tomat, haricover (från frysen) och rödlök

Fredag:
Typ havregrynsgröt (för all annan mat är ju slut) och ett glas rödvin 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *