Ätstörning som lätt kan kopplas samman med snålhet och studentliv.

När jag har lagat mat och ätit så jag är mätt men ändå har mat kvar på tallriken känner jag ett behov att ändå äta mer. Äta det dyraste. Jag kan inte förmå mig att slänga den där svindyra paprikan eller de sista makrillbitarna.

En blir till viss del nöjd eftersom en slipper ångesten över att slänga dyr mat, och till viss del illamående för att en har ätit för mycket. Är det här ett problem som fler har, även bland de som har en större matbudget än jag?

Sen till något helt annat. Jag fick en fråga om hur det går att kontakta mig privat då jag inte har en mail kopplad till bloggen. Vill du nå mig privat är  det bara är att skriva en vanlig kommentar. Jag förhandsgranskar alla kommentarer innan de publiceras så det är bara att du skriver det du vill säga och skriver in din riktiga mail. Om det är något vettigt att svara på kommer jag i så fall svara dig privat. Är det något som hör till bloggen kommer jag kanske publicera det här, annars gör jag det inte utan bara skickar ett mail till dig. Det här är för att undvika alla retards som så gärna vill skriva saker i stil med ”dö feministfitta dö” och andra mysigheter, och som jag helst inte vill ha varken i kommentarsfälten eller i min mail.

Ha en fin fortsättning på helgen alla!

Matlista.

Jag läste hos Katta Kvack att de ska börja göra matlista (men fortsätt gärna att handla på den lilla matbutiken! Värna om det lilla!). Matlista är nog det bästa nånsin. Det är inspirerar till att göra bra och riktig mat. Så jag tänker att jag ska göra en matlista här. Just nu har jag en massa potatis, en halv purjolök, rödbetor, fyra tomater, svenska äpplen, lite kräm fräsch och utgången turkisk yoghurt som skulle behöva ätas upp. Igår gjorde vi fyllda paprikor (och guuu vad gott det var). Ingenting tar längre tid att laga än MAX 45 minuter och är ju skitnyttig. Och vegetariskt. Och billigt. Såklart.

Dagens mat:
Ugnsstekta rödbetor med äppeltzatsiki och rostade solroskärnor
4 personer.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta rödbetorna, lägg de i en form. Häll på olja och in i ugnen. Riv ett stort eller två små svenska äpplen, gärna med skalet på. Blanda med 2 dl yoghurt, en pressad vitlöksklyfta, salt och svartpeppar. Värm en stekpanna och rosta 1 dl. solroskärnor. Ha en riktigt het panna och rör hela tiden. Efter 45 minuter är rödbetorna klara.

Onsdag:
Potatis och purjolökssoppa och vitlökskräm

Torsdag:
Glutenfri coucous med stekt tomat, haricover (från frysen) och rödlök

Fredag:
Typ havregrynsgröt (för all annan mat är ju slut) och ett glas rödvin 

Glutenfria muffins som blir skitgoda.

Jag får ont i magen av att äta gluten. Det är jobbigt, för att lingongrova går fetbort och bandspagetti likaså. Annars rullar vardagen på, med enda nackdelen (eller fördelen) att det inte blir lika mycket snaskande av bakverk som innan jag upptäckte vad gluten gör med min lilla mage. I brist på glutenfria alternativ (chokladbollar är gott, men inte alltid) blir det ofta en frukt eller yoghurt istället när det ska fikas.

Men ibland bakar jag själv. Bröd är dödsdömt att baka för att det blir skitäckligt hur jag än gör, men bakverk funkar ibland. Igår gjorde jag äppelmuffins med ingefära. Dom är slut nu. Jag lovade bort ett gäng till en kompis så nu är jag så illa tvungen att baka fler.

Jag är kräsen när det gäller glutenfria bakverk och bröd, men dessa muffins. Herre min je. Jag är så. jävla. bra. Just nu gör jag banan och ingefärs- muffins men det är ju bara att byta ut det mot typ ett par matskedar kakao eller eller trycka ner lite äpplen om en inte gillar banan. Det här är receptet och jag ljuger inte när jag säger att dom blir skitgoda. 

Till 12 muffins:

2 ägg
2 dl. socker
Vispa ihop så smeten blir ljusgul och väldigt fluffig.

50 g. smör
1 dl mjölk
Smält smöret, häll i mjölken.

3 dl. glutenfri mjölmix (eller vetemjöl om din mage gillar gluten)
2 tsk. bakpulver
1 tsk. vaniljsocker
1 tsk. ingefärspulver
1 tsk. kanel
1 kryddmått (förkortning?) gurkmeja (bara för att det ska bli gult, det smakar inget) Rör ihop i en separat bunke.

Mosa 1 banan och blanda ner i äggsmeten.

Använd en slickepott och rör ner mjölblandningen försiktigt i ägg och banan-röran. När det är blandat rör du ner smörochmjölk- blandingen och rör tills smeten blir slät. 

Jag upptäckte hur najs det är att ha en muffinsform att ställa pappersmuffinformarna i, dom blir så himla fina eftersom dom inte rinner ut då. Jag köpte min hårda form på biltema för typ 30 spänn men det finns svindyra och skitstora på lagerhaus också tror jag.
Häll upp smeten i formarna och grädda i 22 minuter i mitten av ugnen i 175 grader. 

Sen blir det väldigt gott och mumsigt att äta med lite mjölk att dricka till när de har svalnat lite, eller att ge bort.

Photobucket

Fattig ungdom tvingas äta pannkaka.

Det smartaste/dummaste jag kan göra är ju proteinpannkakor. Det smartaste för att jag håller mig mätt längre och behöver inte äta så mycket mer mat och GI och bla bla bla, det dummaste är ju att jag blir mätt efter två pannkakor när jag i vanliga fall blir det på fyra, fem. Hur som helst, jag får piska mig själv för att inte bara strö socker på pannkakorna och tvinga i mig maten. Förra två middagarna blev det hallonröra, nu blev det en med dadlar. Så här gör man.

Photobucket
Dela dadlarna i mitten. Det är enkelt, dom är så mjuka och härliga. (Det var rea på dadlar på konsum och jag köpte en hel låda. Ifall det inte är rea på dadlar kan du ta typ russin, aprikoser, plommon eller annan torkad frukt. Banan funkar bra det med).

Photobucket
Hacka frukten så pass att det blir en geggig, härlig massa. Lägg i en skål.

Photobucket
Strö på såhär mycket vaniljsocker. Och ja, det ska helst vara vaniljsocker inte vanillinsocker. Mysche godare.

Photobucket
Så här mycket kesella 10%. Det är en halv burk.

Photobucket
Blanda om allt, gärna med en gaffel. Passa på att riktigt mosa frukten in i kesellan.

Klart. Klicka på pannkakorna och ät. Se glad ut och fundera inte på att du har ätit pannkaka till frukost, lunch och middag i fyra dagar.