Måndagslåten/novell: ”Backseat love” – historien

ANDRA SIDAN ÄR NI KLARA?

(Ni svarar: ”JAJJAMENSAN FATTAS BARA)

MÅNDAGSLÅT, MÅNDAGSLÅT, MÅNDAGSLÅT!!!

YES BOX, nu är det dags igen för måndagslåten. Dagens hyllning är med artisten N.E.R.D och låten heter ”Backseat love”. Det är en låt som handlar om att ha sex i baksätet på en bil (vilka de allra flesta har förstått genom att läsa rubriken och översatt till svenska). Det är ju ofta mysigt och så, det där med sex. Ni vet, när det är på bådas villkor och det är jämlikt och bådas sexualitet värderas lika högt och blablabla. Nu kommer här en liten saga, eller kanske en novell om en så vill kalla det för det, om N.E.R.D’s kärlek i baksätet- historia. Jag kallar den:

Baksäteskärlek- historien.
Av och med Bruden feat. N.E.R.D

Det var en gång en kille som hette Nerd. En morgon vaknade Nerd, lite mer pilsk än vanligt. Han svepte ner morgonståndet i ett par alldeles för stora byxor, byxor med så kallat ”häng” som han lärt sig var moderna av grabbarna på gården. Längre bort såg han en varelse av det andra könet, det var en tjej. Tack vara Nerds eminenta luktsinne i både näsa och könsorgan kände han hennes väldoft på rätt långt avstånd. Han kände hur morgonståndet gjorde sig påminnt igen och funderade i tvåkommafem hundradelar efter något smart att säga till tjejen för att locka till sig hennes uppmärksamhet.
”HÄJ BÄBIS” Ropade Nerd.
Tjejen vände sig om, såg Nerds uppspärrade kåtögon och vände sig hastigt om igen. ”Vad fan ska jag göra” tänkte tjejen. ”Det där måste vara ett sånt där vidrigt snoppdjur mina vänner snackar om”. Hon vände sig om igen för att se ifall snoppdjuret, eller Nerd som han nu heter i den här novellen, hade fått upp ett annat spår och spungit efter någon annan. Men icke! Istället börjar han gå mot henne i rask takt. ”Helvete” tänkte tjejen och börjar rusa allt vad hon kan för undkomma snobbdj.. Nej, Nerd, men Nerd är snabbare. Tillslut kommer han ikapp henne och tar tag i hennes arm så hon inte kan komma undan.
”Du har något glittrande i ansiktet”, mumlar Nerd.
”Det är mina ögon, miffo”, svarar tjejen.
Med samma stadiga grepp, nu om handen istället för armen, börjar Nerd gå hem med sitt nyfunna byte. Tjejen märker att Nerd ser lite finurlig ut. Det hon inte vet att Nerd gillar det där med att överraska sina byten med finurliga saker. Dagens överraskning till dagens byte är extra spännande. Inte nog med att Nerd ska berätta för henne att han är hennes pappa, han ska dessutom visa henne ett baksäte i en bil där han har gömt överraskning nummer två. Det visar sig vara rocklegenden Slash från Guns N’ Roses som vilar så varsamt där i baksätet. Överväldigande! Nerd är så nöjd med sig själv. Nerd, tjejen och Slash sitter nu tillsammans i baksätet på den där bilen Nerd tidigare förvarat Slash i. Stämningen blir mer och mer obekväm för tjejen. Hon som egentligen bara tänkte gå och handla ägg har istället hamnar med snoppdjuret (och enligt Nerd, hennes far) Nerd och nån rockstjärna (utgångsdatum 1996) i baksätet på en trång fiat. Hon känner klaustrofobin krypa på allt mer och blir börjar kallsvettig.
”Pappa, det känns som att jag håller på att dö, jag har aldrig känns så här förut” Säger tjejen. ”Jag måste ut härifrån!”
Nerd klappar henne lite på huvudet.
”Jaja, bäbis, jag förstår hur du känner, men du är ju min bäbis, stanna här med mig!”
”NEJ, JAG MÅSTE UT HÄRIFRÅN” Skriker tjejen. ”JAG MÅSTE UUUUT”
”Men varför då?” Undrar Nerd medan tjejen desperat försöker greppa handtaget till dörren. Det går dåligt då hon sitter intrasslad i Slashs svarta krull till (köns)hår och Nerds ballongbyxor. Nerd börjar inse att det finns en himla massa krut i den här tjejen och om han inte agerar kommer hon nog hinna flyga sin kos innan han har fått det han vill. Strategiskt stänger han varsamsfullt fönstren medan tjejens skrik långsamt dör ut.
”Kan du känna kärleken vi ger varandra här?” Säger Nerd. ”Mycket bättre än Yoko och John, tycker du inte?” Säger Nerd. ”Kärlek…” Mumlar han vidare. ”I ett baksäte… Baksäteskärlek. Åh, jag har kommit på ett nytt ord. Baksäteskärlek. Baksäterkärlek. Baksäteskärlek. Sånt jäkla bra ord! Baksäteskärlek. Baksäteskärlek”.
Tillslut avslutar Nerd allas lidande med ett ”Yeah” och därmed är sagan slut-

-Vilket är bra då kan vi sjunga istället!

I was walking, down the street
Saw this girl, she smell so sweet
….Hey baby…
She start running, so I could chase
How they get them sapphires, in yo face
….Hey baby…

So we start walking, and holding hands
But she don’t know, that daddy got plans
I’m gon’ get her, in my car
In the backseat, show her a rock star

She said, ”I been hugged, and I been kissed
But ain’t no other boy, make me feel like this.”
….I know baby…
So then she starts screaming, and reaching for the door
”Daddy I ain’t never felt this before!”

Stay in the car, put the windows up
No seat belt, no need to buckle up
Emergency brakes, no need for the clutch
But wait…ah, don’t get a ticket girl!

[Chorus:]
Backseat love, backseat love
Backseat love, backseat love
Backseat love, backseat love
Backseat love, backseat love
Backseat love, backseat love
Backseat love, backseat love
Backseat love, backseat love
Backseat love, backseat…

Love, love, (backseat love) love, love (backseat love)
Love, love, (backseat love) love, love (backseat love)
Love, love, (backseat love) love, love (backseat love)
Love, love, (backseat love) love, love (backseat love)
Love, love, (backseat love) love, love (backseat love)
Love, love, (backseat love) love, love (backseat love)

Måndagslåten: ”Nitar och Läder”.

Jamen hörrni, nu kör vi igen då! Veckans måndagslåt blir Magnus Ugglas ”Nitar och Läder”. Jag fick ett meddelande på facebook som lät ungefär: ”AAAA, JAG SITTER I EN BIL MED EN MASSA VETTIGA TJEJER OCH ALLA SJUNGER PÅ NITAR OCH LÄDER. DEN ÄR JU VIIIIDRIG!”. Och ja, efter att ha lyssnat i ca. tio sekunder insåg jag att det här är ju en självklar måndagslåts- kandidat. Men. Förutom att låten är rätt unken får den ändå mig att fundera… Vid lite eftertanke gillar jag ändå den här låten, så kritiken kommer för första gången ligga hos lyssnaren, inte artisten. Uggla är ju trots allt känd för att vara rätt bra på satir, särskilt inom området ”samhälle”.

Och om vi ser låten för vad den är, en extrem satir på ett av de drygaste problemet vi har i samhället , så är den faktiskt rätt bra. Den tar träffsäkert upp bilden av mannen och kvinnan i en heteronormativ relation. Han arbetar och står i, hon går passivt hemma och väntar på honom. Hon bör vara på G hela tiden för att passa upp honom och har egentligen igen identitet. Hon lever genom honom och han utnyttjar hennes passiva roll för egna syften.

Men. Jag är rätt säker på att det inte är så många som har sett låten som jag beskrev den här ovan. Många har lyssnat på den för att den är svängig och har sjungit med för att texten är lätt att sjunga. Vi är så vana vid att samhället ser ut som det gör och när det då kommer en låt som beskriver det som sådant reagerar vi inte över det absurda, utan gillar istället det vi hör. Det är vad vi är vana vid.

Många har nog uppmärksammat sidan ”vita kränkta män” på facebook. Den här låten hamnar inom samma genre tycker jag. Håller du med? Därför kommer kritiken till alla som lyssnar. Lite som en smäll på näsan: ”hörredudu, att du inte har varit mer noga med vad du har lyssnat på i dina dagar och reflekterat över det här tidigare utan bara sjungit med”. 

Hur som helst, peppa igång nu!

Världens ultimata flickvän
offrar gärna liv och lem
För att allt ska va på pricken
i vårt underbara hem
Tvättar, städar och diskar tills att
rubbet skiner flott
Att du gör precis allt lika glatt
ändrar inte nåt

Får jag inte nitar och läder
höga stön och porriga kläder
Har du glömt helt missbedömt
varför du blev min
Får jag inte komma på natten
sätter du vår kärlek på prov
För missar du så dissar du
alla mina manliga behov

Drabbas vi av små dispyter
uppstår det en vild konflikt
Även om humöret tryter
löser du det lika kvickt
Stöttar mig i vartenda projekt
utan förbehåll
Att du är näst intill helt perfekt
spelar ingen roll

Får jag inte nitar och läder
höga stön och porriga kläder
Har du glömt helt missbedömt
varför du blev min
Får jag inte komma på natten
sätter du vår kärlek på prov
För missar du så dissar du
alla mina manliga behov

Snälla bli som förut
och bekräfta mig som man
Jag vill inte göra slut
när jag vet att du kan

Får jag inte nitar och läder
höga stön och porriga kläder
Har du glömt helt missbedömt
varför du blev min
Får jag inte komma på natten
sätter du vår kärlek på prov
För missar du så dissar du
alla mina manliga behov

Måndagslåten: ”Looking In Your Big Brown Eyes”.

Jag har tappat räkningen på hur många sommarfester, bussresor (reagge- busschuffören såklart!) och klädbutiker den här låten har spelats. Jag vet heller inte hur många som fullkomligt älskar låten, som gettin’ in the mood av den, som har den som stående inslag på diverse aktiviteter. Det är en näst intill helgonförklarad artist och kultförklarad låt som jag nu kommer för många förstöra, men en är ju så illa tvungen. Dagens måndagslåt är alltså Bob Marleys ”Lookin in you big brown eyes”.

Egentligen är låten rätt intetsägande, förutom den brutala delen i texten som bara förstör:

Girl I want to make you sweat
Sweat till you cant sweat no more
And if you cry, ill
Im gonna push it some mo-o-ore

Herregud. Det är ju en våldtäktslåt! Och han bara sjunger på om hur han ska pressa pressa och pressa ju mer en gråter. Sen går åsikterna isär om det är en ”vanlig” våldtäkt eller om det är en anal våldtäkt, och big brown eyes helt enkelt är en tvetydig förklaring av både ögonen och analen. Det här gör mig deprimerad.

Nu sjunger vi bara.


I’ve been watching you
alalalalalong alalalalalonglongleelonglonglong
Come on
alalalalalong alalalalalonglongleelonglonglong

Standing across the room I saw you smile
Said I wanna talk to you for a little while
But before I make my move
My emotions start running wild
My tongue gets tied
And thats no lie
Im looking in your eyes
Im looking in your big brown eyes
(ooh yeah and Ive got this to say to you heeey)

Girl I want to make you sweat
Sweat till you cant sweat no more
And if you cry, ill
Im gonna push it some mo-o-ore
Girl I want to make you sweat
Sweat till you cant sweat no more
And if you cry, ill
Im gonna push it, push it push it some more
alalalalalong alalalalalonglongleelonglonglong
(come on)
alalalalalong alalalalalonglongleelonglonglong

So I say to myself if she loves me or not
But the dread(?) I know that love is here together
I put a little bit of this and a little bit of that
the lyrics goes on the attack
my tongue gets tied
and thats no lie
Im looking in your eyes
Im looking in your big brown eyes (ooh girl Ive got to say to you)
Hey !

Girl I want to make you sweat
Sweat till you cant sweat no more
And if you cry, ill
Im gonna push it some mo-o-ore
Girl I want to make you sweat
Sweat till you cant sweat no more
And if you cry, ill
Im gonna push it, push it push it some more
alalalalalong alalalalalonglongleelonglonglong
(ooh yeah)
alalalalalong alalalalalonglongleelonglonglong
(one more time)
alalalalalong alalalalalonglongleelonglonglong
(sing it)
alalalalalong alalalalalonglongleelonglonglong
(hey oohooh weee yeah)
eyes , im looking in your brown eyes

Måndagslåten: ”Heatwave”.

Dagens måndagslåt är Wileys låt ”Heatwave”. Den är egentligen mest rätt smaklös och tacky, och handlar om… ingenting.

Så dom slängde in en brud som sjunger: ”Jag är en fest, jag ska dansa, dina händer kan tafsa hur mycket som helst – på min kropp, på min kropp, dina händer kan tafsa på min kropp” tolv gånger för att spejsa till låten lite. En känsla säger mig att det inte är någon tjej som har suttit och knåpat ihop den här texten*.

Idag är måndagslåten extra spännande, det är nämligen tävlingsdax! Den som räknar antalet bikiniklädda bröstpar kan vinna ett fint pris!

Nu kör vi!

If I draw 5 for the day
Then we ain’t got to worry, we’re nice for the day
Inspired by the sun, take flight for the day
Sippin’ a cold beer, sunshine in your face

Long nights are crazy we are on them
My name’s Wiley yeah play my song then
When I arrive I’m causing a heatwave
I got vibes to sell, people want them

I’ma party, I’m gon’ dance, put your hands up on my body
On my body, on my body, put your hands up on my body
I’ma party, I’m gon’ dance put your hands up on my body
On my body, on my body, put your hands up on my body
I’ma party, I’m gon’ dance put your hands up on my body
On my body, on my body, put your hands up on my body
I’ma party, I’m gon’ dance put your hands up on my body
On my body, on my body, put your hands up on my body

When the sun’s out see the gyaldem too
I wake up do another gyaldem tune
I ride out on my Yamaha R6
When I reach in the dance, bring the gyaldem through

Gyaldem know so they wanna wind up
I get behind her and she get wile up
She back it up good but I try my luck
Wining up gyal is the vibe I love

When I arrive I’m causing a heatwave
I’ve got vibes to sell people want them
My name’s Wiley yeah play my song then
When I arrive I’m causing a heatwave
Causing a heatwave, causing a heatwave, causing a heatwave
When I arrive I’m causing a heatwave

I’ma party, I’m gon’ dance, put your hands up on my body
On my body, on my body, put your hands up on my body
I’ma party, I’m gon’ dance put your hands up on my body
On my body, on my body, put your hands up on my body
I’ma party, I’m gon’ dance put your hands up on my body
On my body, on my body, put your hands up on my body
I’ma party, I’m gon’ dance put your hands up on my body
On my body, on my body, put your hands up on my body

When the sun’s out we just wanna impress
I stand in the clear I don’t bother with mess
If it ain’t gonna sell I don’t wanna invest
If it ain’t got a vibe I ain’t got a interest

I wanna see a ice-cream van on the road
I wanna see a light skin gyal on the road
I wanna get a slush puppy with both flavours
Drink that now I’m right back in my zone

When I arrive I’m causing a heatwave
I got vibes to sell people want them
My name’s Wiley yeah play my song then
When I arrive I’m causing a heatwave
Causing a heatwave, causing a heatwave, causing a heatwave
When I arrive I’m causing a heatwave

I’ma party, I’m gon’ dance, put your hands up on my body
On my body, on my body, put your hands up on my body
I’ma party, I’m gon’ dance put your hands up on my body
On my body, on my body, put your hands up on my body
I’ma party, I’m gon’ dance put your hands up on my body
On my body, on my body, put your hands up on my body
I’ma party, I’m gon’ dance put your hands up on my body
On my body, on my body, put your hands up on m-m-y

When the sun’s out see the gyaldem too
I wake up do another gyaldem tune
I ride out on my Yamaha R6
When I reach in the dance, bring the gyaldem through

Gyaldem know so they wanna wind up
I get behind her and she get wile up
She back it up good but I try my luck
Wining up gyal is the vibe I love

When the sun’s out we just wanna impress
I stand in the clear I don’t bother with mess
If it ain’t gonna sell I don’t wanna invest
If it ain’t got a vibe I ain’t got a interest

I wanna see a ice-cream van on the road
I wanna see a light skin gyal on the road
I wanna get a slush puppy with both flavours
Drink that now I’m right back in my zone

*Nej, det var ingen brud, det var en dude som skrivit texten Han heter Richard.

Måndagslåten: ”Debut”.

Veckans måndagslåt är från Sveriges gullegubbe nummer ett: Oskar Linnros! Han har försökt charma oss med sin guldiga nakenhet och mysmusik, ICKE SA NICKE säger jag och låter mig inte luras. I måndagslåten idag trallar Oskar hej vilt på om sin extrema kåthet och mäns påhittade oförmåga att  kunna tygla sin upphetsning (eller sin oförmåga att kunna onanera?!) utan väljer istället den traditionsenliga, maskulina vägen till sexuell tillfredsställelse. Han manipulerar, utnyttjar och framför allt, tvingar sig fram till sex.

I texten som för ovanlighetens skull är på svenska är det inte svårt att läsa (och sjunga!) hur Oskar systematiskt försöker förhandla sig fram till ett samlag och har argument som: att han ”kan va försiktig, vara en
fin kavaljer” och ”dom andra nollorna har kysst dig baby” (eftersom hon redan har hånglat med så himla många är steget till att knulla inte så himla stort och nu är det ju på tiden att hon blir av med sin oskuld så att Oskar får ligga). Han fortsätter med ”Vill du göra det på riktigt baby”  för att hångel är verkligen ingenting sexuellt utan riktigt, påtvingat, penetrerande sex på hans villkor är det enda riktiga sexet. Hon verkar inte riktigt med på noterna och hans frustration tilltar. Tillslut tröttnar han och gör det väldigt klart för henne att: ”hans namn är mycket och han vill ha mer, så bara lägg dig ner”.

Oskar. Din syn på sexualitet, kvinnor och jämställdhet är ju grisigare än grisigast och du är ett riktigt praktsvin. Enligt mig är alltid påtvingat sex en våldtäkt så jag antar att det här helt enkelt gör dig till en våldtäksman, i alla fall om en ska gå efter denna låt som du har skrivit själv. Du är som profilbilden av facebookgruppen ”Vita kränkta män”: en personifiering av patriarkatets värsta uttryck.

Så Oskar Linnros. Från djupen av mitt hjärta bäddar jag in mina små gulliga ord i mulliga moln och säger: HOPPAS DIN KUK RAMLAR AV

Som alltid tar vi och playar och sjunger tills vi blir hesa!

http://www.youtube.com/watch?v=V1iNzy-rGxY&feature=share&list=PL6FAEE74382895204

Händerna rinner
Huvudet går bobobobombom
Stubinen brinner
Mot explosion yeah
Du undrar vad som kommer hända baby
Ah, första gången vi är själva baby
Det är såhär det kommer kännas baby

Ah, det går

Kan va försiktig
Fin kavaljer
Kyss och basen gör mig het
Vi kan ta en paus I breaket men nu går jag ner
Mm, det är första gången för oss båda baby
Du undrar hur det kommer låta, baby
Här kommer svaret på din fråga baby

Ahah, jag går

Aaaa, låt det gå
Aaaaa, mitt huvud går
Aaaaaa, som allt
Aaaa, låt det gå
Aaaaa, mitt huvud går
Aaaaaa, som allt går
Dom andra nollorna har kysst dig baby
Vill du göra det på riktigt baby
Låt mig ta dig ut till Rissne baby

Mitt namn är mycket och jag vill ha mer
Mitt namn är mycket och jag vill ha mer
Jag sa mitt namn är mycket och jag vill ha mer
Mitt namn är mycket och jag vill ha mer
Mitt namn är mycket och jag vill ha mer
Mitt namn är mycket och jag vill ha mer
Jag sa mitt namn är mycket och jag vill ha mer
Jag sa mitt namn är mycket och jag vill ha mer
Bara lägg dig ner
Mitt namn är mycket och jag vill ha mer
Mitt namn är mycket och jag vill ha mer
Jag vill ha mer
Det är första gången för mig med
Så jag vill ha mer
Det är första gången för mig med så bara lägg dig ner
Det är första gången för mig med så bara lägg dig ner
Det är första gången för mig med så lägg dig ner

Måndagslåten: ”Strip”.

Jag fick tips på artister och låtar att göra ”måndagslåten” av, ett av dom var Chris Brown. ”Ta random låt av Chris Brown, alla är lika vidriga”-  lät det och jag spotifyroulettade och hamnade på ”strip”. Ett alldeles förträffligt val av måndagslåt måste jag säga, den här ger mig magsjuka. Den här gillar jag extra mycket för jag vet att även den mest oinsatta och ointresserade genuspersonen kommer se videon, läsa texten och faktist förstå att det här inte är så himla okej. Några favoritrader ur texten:

Nice thighs, nice waist, and you know I cant forget about your face
But don’t none of that matter, I’m about to make your pocket fatter
Helt galet hur en kropp så lätt blir till en handelsvara. Det enda som krävs är att någon ska sätta ett pris. Verkligen, det räcker med att någon sätter ett pris. Just när det gäller kvinnokroppen räcker det så. Då är det inte jag som tjej som gör valet att ”lägga ut mig till försäljning” utan andra som lägger bud. Det räcker med att få en hand på röven eller på pattarna för att jag ska veta att nu är det någon som har värdesatt mig och jag äger inte längre mig själv och har inte längre rätten att bestämma vilka villkor som ska gälla för mig. Svårare än så är det inte. Tack, Chris att du gjorde det så lätt för mig att förstå.

Which one Ima take home, get my freak on
If you aint freakin, we aint speakin
You think I’m playing (No, I’m Not)
Och från att ha skådat skådespeleriet på håll är det nu andra bullar i ugnen. Chris vrakar och väljer tjej  värre än en annan väljer bland lösgodiset. Det blir senare i texten tydligt att han inte förväntar sig en privat föreställning, snarare en föreställning av och med hans privata delar. Och- If you aint freakin, we aint speakin- delen är ju bara rent avskyvärd.

Yeah, I wanna see your legs in the air–
— If you think you can and you know you can
Ima give you all this money, money, money
Han har ju gjort klart för alla vad det är han vill. Han har redan sagt att han kommer ta med sig henne hem, han har gjort klart för henne hur han ska ha sex med henne som; benen i luften- ställningen ni vet. Han peppar henne att våga ta steget in i prostitution med motiveringen att han kommer ju trots allt betala henne riktigt, riktigt bra.

Innan du börjar sjunga idag skulle jag vilja be er kolla här och ha med er bilden i bakhuvudet. Made by Chris Brown kan en säga. Med det sagt vill jag önska er en fin måndagslåt!

Take it off, I wanna love ya
And err’body wanna touch ya
You’re moving right, wanna see whats up under
Then back it up, beep beep, like a trucker
Nice thighs, nice waist, and you know I cant forget about your face
But don’t none of that matter, I’m about to make your pocket fatter

Girl I just wanna see you strip right now, cause its late babe
Girl I just wanna see you strip, girl take your time with it
Girl I just wanna see you strip, God damn you sexy, Goddamn you sexy, God damn you sexy
Girl I just wanna see you

Got my shades on, with my Jays on, in the club with a pocket full of ones
This girl booty outta control
Then she go up and down the pole
Which one Ima take home, get my freak on
If you aint freakin, we aint speakin
You think I’m playing (No, I’m Not)
Let me see you back it up and drop
Yeah, I wanna see your legs in the air
Baby don’t worry about your hair, all those tracks
I don’t give a damn about that
In the club, they’re playing my song
Turn it up, play it all night long
If you think you can and you know you can
Ima give you all this money, money, money

Girl I just wanna see you strip right now, cause its late babe
Girl I just wanna see you strip, girl take your time with it
Girl I just wanna see you strip, Goddamn you sexy, Goddamn you sexy, Goddamn you sexy
Girl I just wanna see you

Pants, shirt, you can take it off
Panties, bra, you can take it off
Red bottom heels, you can take em, wait wait, leave em on cause I like my women tall
You got it hot mama, you’re hotter than sauna
I wanna peel them clothes off your body like a banana
The only reason why I dress you in that designer, is to get you out that Dolce and Gabbana
I throw this money up, she watch it all fall
Toot that thang up, …
Anything you want baby, you can have it all
Starting with my last name, now they call you Mrs. McCall

Girl I just wanna see you strip right now, cause its late babe
Girl I just wanna see you strip, girl take your time with it
Girl I just wanna see you strip, Goddamn you sexy, Goddamn you sexy, Goddamn you sexy
Girl I just wanna see you

Måndagslåten: ”Scream”.

Vill varna känsliga läsare för eventuellt stötande innehåll i dagens måndagslåt- inlägg.

Veckans måndagslåt är Usher’s nya hit ”Scream”. Den här får mig att må lite (mer) illa ska erkännas. Usher är sugen på lite ligga och är ute och spanar hej vilt. Stackars den tjej som hamnar i skottgluggen för Usher är sugen på att skjuta och det skoningslöst. Han försöker stå emot sina lustar men lyckas inte. Hon. Är. För. Snygg och han kan inte hejda sig. Nu ska hon skrika och hej och hå vad han ska worka hennes body. På hans villkor, såklart. Jag undrar vad det är för typ av skrik. Usher vill gärna få det att vara skrik av njutning, jag är rätt säker på att det är dödsskrik när Usher penetrerar den stackars tjej som var för snygg på klubben. Utdrag från texten:

I see you over there, so hypnotic
Thinking ’bout what I’d do to that body
Nej tack, Usher. Sluta objektifiera mig.

Devil eyes telling me ”Come and get it”
Personligen, när jag ger ett ögonkast från hell brukar det mer vara ”stick och brinn och stoppa kuken i syra”- än ”kom hit och stoppa kuken i mig”. Men det är ju en himla tur att Usher vet genom en blick i ett kolsvart rum vad den här tjejen vill. (Ursäkta, men dö).

Girl tonight you’re the prey
I’m the hunter
Behöver ingen närmare analys. Du är bytet, han är jägaren. V.I.D.R.I.G.T.

Bara några funderingar. Varför springer Usher genom hela videon? Och varför ligger det en död tjej i poolen?

REDO? Nu sjunger vi!

Usher, baby
Yeah, yeah, we did it again
And this time I’mma make you scream

Usher! Yeah, man…

I see you over there, so hypnotic
Thinking ’bout what I’d do to that body
I’d get you like ooh baby baby
Ooh baby baby, ah-ooh baby baby ooh baby baby
Got no drink in my hand
But I’m wasted
Getting drunk on the thought of you naked
I’d get you like ooh baby baby
Ooh baby baby, ah-ooh baby baby ooh baby baby

And I’ve tried to fight it, to fight it
But you’re so magnetic, magnetic
Got one life, just live it, just live it
Now relax, and get on your back

If you wanna scream, yeah
Let me know and I’ll take you there
Get you going like
Ah-ooh baby baby ooh baby baby
Ah-ooh baby baby ooh baby
If you want it done right
Hope you’re ready to go all night
Get you going like
Ah-ooh baby baby ooh baby baby
Ah-ooh baby baby ooh baby
If you wanna scream

Yeah, come on

Kill the lights, shut ’em off
You’re electric
Devil eyes telling me ”Come and get it”
I’ll have you like
Ooh baby baby ooh baby baby
Ah-ooh baby baby ooh baby baby
Girl tonight you’re the prey
I’m the hunter
Take you here, take you there
Take you under
Imagine me whispering in your ear
Then I wanna take off all your clothes and put something on ya

And I’ve tried to fight it, to fight it
But you’re so magnetic, magnetic
Got one life, just live it, just live it
Now relax, and get on your back

If you wanna scream, yeah
Let me know and I’ll take you there
Get you going like
Ah-ooh baby baby ooh baby baby
Ah-ooh baby baby ooh baby
If you want it done right
Hope you’re ready to go all night
Get you going like
Ah-ooh baby baby ooh baby baby
Yeah, ah-ooh baby baby ooh baby
If you wanna scream…

Out louder, scream (Usher) louder (if you wanna scream)
Louder, louder, louder, louder
Hey, tonight I scream, I’m on need (if you wanna scream)

[Beat break]

If you wanna scream, yeah
Let me know and I’ll take you there
Get you going like
Ah-ooh baby baby ooh baby baby
Ah-ooh baby baby ooh baby
If you want it done right
Hope you’re ready to go all night
Get you going like
Ah-ooh baby baby ooh baby baby
Ah-ooh baby baby ooh baby
If you wanna scream

Tack för dagens material till måndagslåten, USCH-ER!

Måndagslåten: ”Black Heart”.

Förra veckan drog ju måndagslåten igång och självklart kör vi även idag. Veckans måndagslåt är Stooshes superhit ”Black Heart”! En riktigt svängig dänga som kort och gott handlar om kvinnoförtryck på hög nivå. Vilket i sig är bra att uppmärksamma, tyvärr tycker jag själv att låten handlar om att rättfärdiga problemet och att det är mer regel än undantag att en relation ska se ut på det här sättet. Tralla med en stund och sen kan man nynna hela dagen!
Tryck på play du sätter på den 
dansar som på, ähh vi kör igen.

i don’t like it when you break me honey
why’d you have to do that?
tell me when you make these tears keep fallin’
do you feel like a man?

figure figure, there’s no working you out whatsoever
only one way i could sum you up all together
you got a black heart

daddy i’ve fallen for a monster
somehow he’s scaring me to death
ah yes he is
he’s big and he’s bad
i love him like mad
mamma he’s the best i ever had

daddy i’ve fallen for a monster
he got a black heart

no walls to build around me honey
cause you blew my house down
sticks and stones won’t put it back up for me
and that’s where we’re at now

ahh, sicker sicker, i ain’t feeling your mouth whatsoever
a name it hurts me more the way from around but whatever
you’ve got a black heart

daddy i’ve fallen for a monster
somehow he’s scaring me to death
yeah!
he’s big and he’s bad
i love him like mad
mamma he’s the best i ever had
oh.. yes he is

daddy i’ve fallen for a monster
he got a black heart

he got a black heart
he got such a dirty black heart in him
ain’t it girls (yeah)
i love him like mad
ohh yes i do
he got a black heart

MUMS.

Måndagslåten: ”Whistle”.

Nu när jag åter är stationerad i Umeyo kan jag äntligen introducera er för ”Måndagslåten”! Varje måndag är det en ny låt som jag presenterar med video och text. Då kan vi tillsammans sjunga och förfäras över vilken jävla skit det är som produceras. För att börja på topp är dagens låt ”Whistle” med Flo Rida. Välkommen att sjunga om Flo Rida’s hårda hand i nacken på en ung tjej. Men förfäras inte, Flo Rida ska lära henne hur man gör så det gör inget att hon är oerfaren att vissla lite på Flo Rida’s visselpipa. Han förklarar hur hon ska göra: Det är bara att ta läpparna och låta dom komma nära lilla visselpipan och sen köra på.

Det är fint att Flo Rida tar lite hänsyn och tänker att den här unga tjejen kanske är lite obekväm i situationen eftersom hon har lite dåligt självförtroende. Men! Han har lösningen. Jag tackar och tar emot och antecknar i mobilen. Lösningen är att bli lite extra kärleksfull med en av samma kön. För att öka min självkänsla spånar jag fritt här och tänker att ifall jag låter en dude kolla på när jag hånglar och tuttklämmer lite på en annan tjej fyller jag direkt mitt bekräftelsebehov och den obekväma situationen med Flo Rida’s hårda hand i nacken när jag visslar lite på hand visselpipa blir som bortblåst.

För att citera Flo Rida själv avslutar jag mitt lilla förord med ett ”Here we go”

Can you blow my whistle, baby?
Whistle, baby, let me know
Girl, I’m gonna show you how to do it
And we start real slow
You just put your lips together
And you come real close
Can you blow my whistle, baby?
Whistle, baby, here we go

I’m betting you like people
And I’m betting you love freak mode
And I’m betting you like girls
That give love to girls and stroke your little ego

I bet you I’m guilty, your honor
That’s just how we live in my genre
Went to hell and paid the Rottweiler
There’s only one Flo and one Rida

I’m a damn shame, order more champagne
Pulled a damn ham string, trying to put it on ya
Bet your lips spin back around corner
Slow it down baby, take a little longer

Can you blow my whistle, baby?
Whistle, baby, let me know
Girl, I’m gonna show you how to do it
And we start real slow

You just put your lips together
And you come real close
Can you blow my whistle, baby?
Whistle, baby, here we go

Whistle baby, whistle, baby
Whistle baby, whistle, baby
Whistle baby, whistle, baby
Whistle baby, whistle, baby

It’s like everywhere I go, my whistle ready to flow
Shorty don’t even know, she can get any by the low
Tell me she not a pro, it’s okay, it’s under control
Show me soprano ’cause girl, you can handle

Baby, we start something, you come up in bar clothes
Girl, I’m loosening, my Bugatti the same road
Show me your perfect pitch, you got it my banjo
Talented with your lips like you blew out a candle

So amusing
Now you can make a whistle with the music
Hope you ain’t got no issue, you can do it
Give me the perfect pitch, you never lose it

Can you blow my whistle, baby?
Whistle, baby, let me know
Girl, I’m gonna show you how to do it
And we start real slow

You just put your lips together
And you come real close
Can you blow my whistle, baby?
Whistle, baby, here we go

Whistle baby, whistle, baby
Whistle baby, whistle, baby
Whistle baby, whistle, baby
Whistle baby, whistle, baby

Go on girl, you can perk it
Let me see your whistle while you work it
I’ma lay it back, don’t stop it
’Cause I love it how you drop it, drop it, drop it on me

Now, shorty let that whistle blow
Yeah, baby make that whistle blow

Can you blow my whistle, baby?
Whistle, baby, let me know
Girl, I’m gonna show you how to do it
And we start real slow

You just put your lips together
And you come real close
Can you blow my whistle, baby?
Whistle, baby, here we go

Can you blow my whistle, baby?
Whistle baby, whistle, baby
Whistle baby, whistle, baby

Can you blow my whistle, baby?
Whistle baby, whistle, baby
Whistle baby, whistle, baby

Can you blow my whistle, baby?
Whistle baby, whistle, baby
Whistle baby, whistle, baby

Can you blow my whistle, baby?
Whistle baby, whistle, baby
Whistle baby, whistle, baby

Men det är ju ändå fint av Flo Rida att han känner att hans beteende inte är riktigt okej och han sjunger och förklarar sig här i texten. Jag menar, alla måste ju förstå att för att vara på topp krävs ett grisigt beteeende. Flo säger här texten att han dränker sin ångest med ännu mer champagne och jag själv hoppas i mitt  stilla sinne att han super sig så redlös att han för all tid fram över aldrig mer kan skriva eller framföra någon låt.