Ytterligare anledningar till att feminism behövs.

varför feminism behövs 1 varför feminism behövs 2 varför feminism behövs 3varför feminism behövs 4

 

Jag reagerade extra mycket på den sista artikeln, när det är kvinnor som står för övergreppen som har köpts. Det är alltså viktigt att komma ihåg att kvinnorna har blivit betalda för att begå dessa övergrepp, att på marknaden är det inte längre deras kroppar som har det största värdet, utan kvinnornas övergrepp på barnen som lockar.

10 kommentarer

  1. Här är en till artikel som man kan länka till de andra i ditt inlägg.
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16852269.ab

    ”Massiva protester från gayrättsaktivister i USA” skriver de…
    Det spelar ju ingen roll i detta fall att de var gay, det är ju ålderskillnaden som är i fråga.

    Sitter säkert många vuxna män som haft sex med 14 åriga barn i fängelse, med rätta. Varför tycker man att det ska vara andra regler för denna kvinna?
    Troligen döms hon ändå, i jämlikhetens namn. Annars är det något fel på systemet.

    /F

    • Varför den här inte skulle platsa bland de andra artiklarna är ju för att det olika typer av problem. I mina artiklar är det kvinnor och barn som utnyttjas av på grund av en maktstruktur som ofta får ekonomiska följder, dvs. att kvinnor utnyttjar barn eftersom de behöver pengarna de genererar eftersom män i Sverige vill se detta. Det är alltså en man som KÖPER den tjänsten.

      I det här fallet handlar det ju om ena tjejens föräldrar som är sexuellt konservativa och tror att sexualitet är något som man kan ”tvinga på” någon annan, och det är ju heller inte tjejen som vill döma hennes flickvän utan tjejens föräldrar för att de inte vill se sanningen, att deras dotter är lesbisk. Det är dock alltid väldigt problematiskt när det handlar om frivilliga relationer över den sexuella lagliga åldersgränsen. Det ligger ju alltid på den äldre (den som sitter på makten) att veta var gränsen går. I det här fallet har alltså inte den manliga könsmaktsordningen någonting alls med saken att göra, specifikt när det handlar om ett lesbiskt par.

      • Att det skulle vara mer ok att sexuellt utnyttja något barn för att tjäna lite pengar, låter som ett väldigt krasst argument. En pedofil är en pedofil, och en brottsling, oavsett om hon får betalt för det eller inte.


        Amerika:
        Lagen om åldersgräns och åldersskillnad finns och bryter hon mot den, så finns det konsekvenser att ta.
        I det här fallet anses hon vara ett sexuellt rovdjur av staten, men har trots det lyckats få en massa pedofilirättsaktivister som protesterar för henne. Sjukt!

        • Jag har heller aldrig sagt att det är okej att utnyttja barn, det som jag poängterar är ju att det finns svenska män som köper den här tjänsten. Tycker inte du att det är problematiskt att köpa direktsända klipp där barn utnyttjas? Med det sagt menar jag självklart inte att utnyttja barn, i någon avsikt. Jag tycker också att det är väldigt problematiskt när underåriga blir utnyttjade, det är också barn. Men det som din artikel poängterar och även gayrättaktivisterna är ju att dom tycker att det är förkastligt att någons föräldrar ska utnyttja sin makt genom att ta makt över sitt barns sexualitet. Även där tycker jag heller inte att utnyttjande av barn är okej.

          Du ser allt så svart och vitt, jag tycker att det är viktigt att tänka ett steg längre.

  2. Det finns väldigt fattiga män, men det ursäktar inte om de skulle få för sig att sexuellt utnyttja barn för vinnings skull. Bunta ihop dem och kasta dem i fängelse. Jag förstår inte varför du vill få dessa kvinnor att framstå som offer, när DE villigt kränker unga pojkar och flickor och ger dem livslånga sår i själen. Även om det går att sälja filmerna, så är det aldrig, Aldrig värt det.
    De enda offren här är barnen.


    Ang. amerika så tror jag inte du förstått problemet. Det är på tok för tidigt att säga att bedöma/bestämma ett 14 årigt barns sexuella läggning. ”Trångsynta” föräldrar spelar ingen roll… alls!
    Det är olagligt även i Sverige för äldre och vuxna att ha sex med underåriga och det är BRA att det är olagligt.

    De aktivister i USA som vill göra det lagligt för vuxna att ha sex med fjortonåringar tycker jag personligen verkar ha en burk skruvar lösa.

    • Jag har ju aldrig sagt att det kvinnorna gör är okej, även fast du vinklar det till det. Som jag skrev så tycker jag att det är väldigt problematiskt att män tar sig friheter på andra människor bekostnad, och det faktum att de har ett maktposition som gör att de kan köpa andra människor kroppar tycker jag är jättehemsk. Varför far barnen illa? För att män vill se filmer där de åker illa ut. Makten går ju i olika led. Kvinnorna är i underläge mot männen som köper deras tjänster och barnen är utnyttjade av dom i sin tur.

      Men alltså. Det är ju två helt skilda problem vi pratar om. Det faktum att jag uttalar mig i ett problem betyder ju inte att det svaret gäller till alla världens andra problem. Att utomstående personer ska bestämma en individs sexuella läggning tycker jag är jätteproblematisk, utnyttjande av barn tycker jag också är jätteproblematiskt. Vad är det du inte förstår? Att din artikel tar upp två problem innebär ju att ett svar heller inte kan vara svart eller vitt. Du förstår väl det? Du förstår väl också att det finns två sidor av samma mynt? Right?

      Och jag undrar, när blev det egentligen okej för föräldrar att bestämma över sitt barns sexualitet? När bestämde din föräldrar vilka sexuella aktiviteter du skulle få göra och inte?

      • Även kvinnor köper dessa filmer. Tro inget annat. Mörkertalet för kvinnliga pedofiler är enormt. För ett tag sedan avslöjades en härva i Sverige med 20 kvinnor i en pedofilring på 23 personer.
        http://www.dt.se/nyheter/falun/1.3058772-20-kvinnor-gripna-for-barnporrbrott

        Så även Svenska kvinnor vill se dessa filmer där barn råkar illa ut.

        De aktiva pedofilkvinnorna som skaffat sig en dyr dator, bredband och webkamera för att kunna kabla ut sina kränkningar och övergrepp till högstbjudande på nätet är inte offer. De behöver vård och troligen fängelsestraff.

        Det finns bättre mer moraliska sätt att tjäna ihop till en iphone.

        /F

  3. Du skrev:
    ”Att utomstående personer ska bestämma en individs sexuella läggning tycker jag är jätteproblematisk”

    Nu är det staten Floridas lagar som bestämmer att pedofili inte är ok. De är utomstående personer och de lagarna finns för att skydda den 14 åriga flickan från sexuella rovdjur som lockar henne med godispåsen.

    Du skrev:
    ”Och jag undrar, när blev det egentligen okej för föräldrar att bestämma över sitt barns sexualitet? När bestämde din föräldrar vilka sexuella aktiviteter du skulle få göra och inte?”

    Jag tror inte att någons sexuella preferens sitter i generna, och ärvs, utan att sexuell preferens är något som utvecklas i hjärnan medan man växer upp. Föräldrar kan absolut påverka ens sexualitet och öppenhet och påbjuda att man utforskar sina möjligheter och exempelvis testar olika maträtter. Varje barns uppfostran är ett socialt experiment av föräldrarna med lite olika utgångsmaterial. Oftast med gott resultat.
    Det är föräldrarnas jobb att ta hand om sina barn tills de blivit vuxna nog att kunna fatta sina egna beslut.

    10% av världens befolkning är homosexuella, och därtill finns bisexuella, så det är väl närmare en miljard människor kan jag gissa. Sexuell preferens betyder lika mycket i vardagslivet som om man säger lakkris eller laakrits.

    Det är i verkligheten i det sociala samspelet mellan vänner och arbetskamrater förmodligen viktigare att veta om någon är vegan eller allergisk mot något, än vilken sexuell inriktning personen har.

    ”Age of consent” är något som gäller både hetero- och homosexuella, för det är lika mycket sex oavsett. Gör man fel och kvalar in som pedofil, så riskerar man bli dömd som pedofil också. Inget konstigt med det.

    Du skrev.
    ”Du förstår väl också att det finns två sidor av samma mynt? Right?”

    Om båda sidor är olagliga så kan man inte vinna myntkastningen.

    /F

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *