Lystring, systrar!

Untitled-1
Klicka på bilden för att komma till ”Lystring, systrar” sidan på facebook.

Det är sällan som jag blir arg. Jag kan däremot ofta vara irriterad. På idioten framför mig i kön, på den som inte diskar, på den som slänger ölburkar i skogen.

Men dom gånger jag blir arg på riktigt, då blir jag också väldigt ledsen. För dom gånger som jag blir arg är det på grund av det som jag inte kan påverka. Vid irritation går det alltid att be någon tala tystare, ta ett steg åt sidan eller på annat sätt påvisa det som jag tycker är fel. När jag blir arg så går inte det. Det som gör mig mest arg i hela världen är det som rör min familj eller mina vänner och det som jag inte kan rå över.

När det är någon av mina vänner som får dödshot, då blir jag så arg att jag inte vet vad jag ska göra av mig själv. När det är någon som önskar att mina vänner ska bli våldtagna och dö, det är ungefär där som jag blir arg på riktigt. Och det händer hela tiden. Jag har varit relativt fri från den här typen av hot, jag ser mig själv därför som ”lyckligt lottad”. Det här är dock vardagsmat för många, ibland till den grad att hot blir en del av vardagen. Jag får nästan det här att låta som en nyhet. Det är det inte. Det är ingenting nytt med det här. Det är tusentals kvinnor som får den här typen av hot. Män får också hot, men det är något som sticker i ögonen lite extra när det är kvinnor som sticker ut och utmanar föreställningar och system, – och gör det bra dessutom. Det är en annan form av hot som sprids. Till stor det är det det sexuella hotet. Hotet om att våldta, eller signalera en önskan om att personen ska våldtas. Det är den mest allvarliga formen av patriarkatet, -våld eller hot om våld, även sexuellt sådant. Att hota med detta för att tysta människor, då är gränsen för vad som går att acceptera för länge sedan överskriden.

Jag tror inte att dessa personer vet vad de egentligen ger sig in i. Den person som tror sig ha makt över någon annan genom att hota om fysisk misshandel och övergrepp kan lika gärna gå hem nu. Festen är slut. Dörren låses. Att jävlas med systerskapet är ingen dans på rosor. Vill du förklara krig är du välkommen, men tro aldrig att du kommer att vinna.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *