”Män som vill slänga med snorren”, ett inlägg om bröstgrejen på badhus.

Medley tog ju först ett beslut att kvinnor ska bada med beklädnad på sina överkroppar. Det tyckte folk var helt dumt i huvudet så en del av dessa människor tog sitt pick och pack och drog till medley för en simtur, – utan något brösttäckande.

Satan i gatan vad det tog fart och polis tillkallades. Medley sa att: ”ta ni inte på er något på överkroppen så får ni dra” och badarna sa: ”lol, försök hindra oss” och medley ringde därför polisen.

”Så bra” sa badarna, och anmälde medley för diskriminerande behandling. Det här mynnade ut i att medley ändrade i sina bestämmelser och nu är det upp till var och varje människa att ta på sig badkläder som passar ens kropp. Exempelvis har du som kvinna väldigt små bröst ger det ju inte så himla mycket att ha extra ”stöd” till ens myggbett och har du som man 50 kilos övervikt kanske du tycker att det är bra att ha något på överkroppen som håller in och underlättar simningen. Ni förstår poängen, det är ju ett absurdum att detta inte har varit standard från tidernas begynnelse.

Nu läste jag ett inlägg från Sveriges mest kända, ferarriägande vänsterpartist, Mattias X Lundberg (som förutom att riskkapitalista en del även har börjat blogga) och nu har nu skrivit om den här bröstaktionen. Jag tror, alltså tror, att hans poäng är att bröstaktivisterna inte har så mycket med beslutet att göra utan att det faktiskt är medley som tar beslut i frågan om bröstens legitimerande som sexistiskt vara eller ickevara i medleys riktlinjer. Jag tror att det är hans poäng. Förutom att det förminskar aktionen och det initiativ som aktivisterna tog så är det ju en hel massa roliga citat som jag vill lyfta av frihetskämpen Lundberg.

Som rubriken: ”Slänga med snorren?”
Som menar på att nu borde ju X Lundberg få slänga med snorren bäst han vill, exempelvis inne på systemet om tjejer får bada utan hinder på medley. Typ samma lika. Får jag köpa bananer på konsum borde Bildt få greja med sin olja liksom.

Eller att det är: ”riktigt hott att vara positiv till allt som är udda, allt som innebär att göra som man vill – så länge som det är politiskt korrekt för stunden”.
Typ att patriarkatets biverkningar liksom blev på modet våren 2014 och nu kan vi, i trendens tecken, kämpa mot det på olika, coola sätt. Typ att få bada på lika villkor. SÅ trendigt!!!

X Lundberg säger också: ”Det är naturligt med kvinnobröst. Det är odiskutabelt. Ska vi då acceptera att kvinnor offentligt visar brösten?”
Stoppa mig från att gå in och redigera. Hur hade det varit att skriva: ”Det är naturligt med kvinnobröst. Det är odiskutabelt. Ska vi då acceptera att kvinnobröst blir konstant sexualiserade i vardagssammanhang och i och med detta begränsa och kränka människor i sin tillvaro?”

Let’s move on: ”Koherens i detta är att det är ok att i alla sammanhang acceptera att kvinnor visar brösten. På gågatan, på restauranger och på jobbet.”
Skulle vilja säga att den enda koherensen är att du som de allra flesta män sexualiserar kvinnor och kvinnobröst i alla sammanhang, påklätt eller ej. På gågatan, på restauranger och på jobbet.

Vi fortsätter. ”Är det ok att gå komplett naken för alla? Kan jag gå och slänga med snorren varhelst jag önskar? Svaret är rimligtvis ja om man är konsekvent.”
Alltså jag vet inte var jag ska börja. Snälla nån. Jag känner att ungefär här gör  X Lundberg parodi på sig själv. Rimligt? DET ÄR ORIMLIGT, herreguuuuuud. Svaret är rimligtvis nej.

X Lundberg avslutar sitt resonerande med: ”Sen kan det säkert finnas en och annan liten brist på koherens i mitt eget resonemang men jag är ingen filosofiprofessor så det får ni stå ut med”.
Nä, han är ju faktiskt ingen filosofiprofessor, bara en helt vanligt man.

 

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *