Esteterier är himla bra.

Goddagens. En blogg som jag har följt lite till och från i ett par års tid är denna donna, Lina. Hon är väldigt klok och skriver en hel del intressanta inlägg, särskilt nu när hon efter ett tags bloggpaus har kommit tillbaka, och det med storm. Med sin personliga erfarenhet som grund och en politisk vinkel som komplement skriver hon från hjärtat. Exempelvis här, där hon skriver om sin bisexualitet som aldrig hade varit aktuell, för att samhället aldrig hade gett henne det utrymmet i den sexuella sfären.

esteterier

Jag hade flera andra vänskaper med tjejer, men nästa gång jag hade liknande känslor som jag hade för just henne, var med min första riktiga (gillar inte ordvalet, men i brist på annat) pojkvän som jag hade under gymnasiet. Inte nödvändigtvis att jag alltså i efterhand skulle ha förstått att jag var kär i henne, mer att det fanns väldigt många liknande känslor. Det där behovet av att vara med hela tiden. Känslan av tomhet utan den personen. Svartsjukan, åh svartsjukan, och rädslan för att bli bortvald.

Relationer och känslor kan ju vara så flytande och komplexa, så jag förstår ju att gränsen mellan vänskap och förhållandekärlek är luddig. Men det jag vill komma till är hur jag helt utan vidare kategoriserade den ena relationen som vänskap och den andra relationen som kärlek. Dåvarande pojkvännen och jag är ju såklart inte tillsammans längre, men vi är faktiskt fortfarande goda vänner. Någonting som vi kanske borde ha varit hela tiden, men i det heteronormativa samhället blir liksom kille + tjej som gillar varandra ihop. Och tjej + tjej som gillar varandra blir vänner.

 

Hela inlägget finns på hennes blogg, esteterier.blogspot.se. Det är dagens tips.

1 kommentarer

  1. Det här är ju typ det finaste någonsin, blir ju alldeles gråtmild! På riktigt! Trodde inte att det var såhär du menade när du frågade om du fick länka. ^^ Wow, tack! <3 *skuttar iväg på små moln*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *