En verktygslåda på rea.

Jag och min kombo* är mitt upp i flyttarsvängen. Vi tvingas leka tetris med flyttkartonger för att komma till köket.. Tvn står bakom ett berg av svarta sopsäckar med sängkläder. Vinglasen väntar på att bli inrullade i klubbtidningar från coop. I flyttningen är det ju en hel massa knepiga saker som kommer fram, typ skarvsladdar med underliga uttag, skruvar som bör sitta någonstans (men i vad till vad?), betongpluggar, nån extra kasse, eltejp extra bred, you name it. Hur som helst insåg vi att nu när allt inte längre kan förvaras i lådan i städskrubben skulle det vara perfekt att ha en verktygslåda.

Sagt och gjort, det blev en cykeltur till classes i stan och där började verktygslådejakten. Vi hittade en. Det var stora, bra fack, hål för de olika beslagen till skruvmejseln, små fack i locket och den var behändig. Och den var på rea.

Jag har aldrig varit med om att en sån stor verktygslåda har varit på rea (det är ju inte direkt någon slags säsongsvara på clas ohlssons, verktygslådor säljs ju alltid). Men.

Det var rosa beslag på lådan och på den lilla klisterlappen som sitter i locket när en köper lådan visade dom hur en skulle använda den. Det en liten limpistol, en liten trådrulle och andra sybehör, små tuber akrylfärg. Det var ganska uppenbart till vilka lådan riktade sig till. Jag tror inte det var Bengan 55, intresse: bilmeckande. Och när den såldes på Clas Ohlssons förstår jag att den var på rea. Vilken karl vill köpa en tjejlåda, och hur många brudar är det som lockas in i butiken?

Tjejer snickrar inte, dom syr bara lite och målar (naglarna) ibland. Det vet ju alla.

 

*Kombo = kompis som man bor med. Som sambo, fast kombo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *