Skitfiske?

”Skitfiske?”
Skitfiske säger man till någon som ska iväg och fiska. Jag har ingen aning vart det kommer ifrån, det är väl samma skrock som inom teatern där dem säger ”break a leg” innan entré. Säger någon lycka till så blir det kanske inte någon fisk, jag är inte skrockfull men det är väl bäst att hålla sig till traditioner!

Jag heter Mats Söderholm och bor i Umeå, efter många års fotbollskarriär som målvakt så ger jag mig nu in på en ny bana. Jag har tagit upp mitt fiske igen och njuter i fulla drag, barnen har blivit större och jag har mer tid för ett till riktigt intresse. En riktig amatör som gillar att skriva och fiska. Jag kommer att berätta om mina förhoppningar och upplevelser mm av fiske runt Umeå.

Det blir nog inte bara fiske, sambo med Lena, hennes dotter Li och pappa till Felix, målvaktstränare i Umeå FC och hårdrocksfantast som jag är. Det blir mycket blandat, en hel del match och musiktips från min sida men i huvudsak fiske.

Följ mig på en resa i olika fiskevatten runt Umeå, jag kommer under året att fiska abborre, lake, gädda, öring, mört mm allt som kan tänkas fastna på kroken. När det är fiskedags använder jag ”catch and release” (C & R) det betyder att jag hanterar fisken för att släppa tillbaks den. Självklart behåller jag en del som matfisk, det är ju så gott om jag lyckas få någon fisk?

Skitfiske!

M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *